Sursă foto: Beauty Adventure
Micropigmentarea sprâncenelor fir cu fir este o tehnică de micropigmentare care presupune trasarea unor linii fine care imită firul natural de păr. Procedura de înfrumusețare se realizează prin introducerea unor pigmenți cosmetici naturali în straturile superioare ale pielii cu ajutorul unui aparat electric. Dacă vrei să îmbunătățești aspectul sprâncenelor tale din punct de vedere a formei, densității sau culorii, această tehnică te ajută să obții un rezultat foarte natural, potrivit fizionomiei tale.
În general, micropigmentarea sprâncenelor fir cu fir este recomandată persoanelor cu tenul uscat sau normal, deoarece pigmenții riscă să se disipeze în cazul persoanelor cu tenul gras.
Micropigmentarea are un aspect foarte natural și le oferă sprâncenelor o formă definită și un aspect plin, fiind potrivită în următoarele situații:
Această tehnică permite trasarea unor linii foarte fine peste sprâncenele tale, iar acestea vor căpăta volumul și densitatea pe care ți le dorești. Datorită procedurii de micropigmentare te poți bucura de sprâncene simetrice, pline și voluminoase.
Dacă, din diverse motive, nu ai deloc fire de păr naturale în zona sprâncenelor, acest lucru poate fi soluționat prin micropigmentarea fir cu fir. Cu ajutorul acelor minuscule din vârful aparatului electric poți obține sprâncenele visurilor tale, chiar și atunci când acestea sunt conturate de la zero.
Procedura de micropigmentare fir cu fir a sprâncenelor poate fi o soluție excelentă dacă vrei un anumit aspect al sprâncenelor în ceea ce privește forma, grosimea și lățimea acestora. Indiferent de modul în care definești frumusețea, tehniciana te va ajuta să identifici soluția potrivită pentru fizionomia ta.
Pe lângă micropigmentarea fir cu fir a sprâncenelor despre care ai descoperit mai multe în rândurile de mai sus, la salonul nostru poți beneficia de alte două tehnici de micropigmentare ale sprâncenelor.
Sursă foto: Beauty Adventure
Micropigmentarea fir cu fir și microbladingul sunt două tehnici foarte asemănătoare din punct de vedere a procedurii în sine și a rezultatului pe care îl obții. Cu toate acestea, micropigmentarea se realizează cu un aparat electric, iar microbladingul se efectuează manual. De asemenea, ambele tehnici sunt pentru dermopigmentarea semi-permanentă, însă doar micropigmentarea se poate realiza și în alte zone ale feței, precum ochi sau buze.
Sursă foto: Shutterstock
Această tehnică se realizează cu același aparat electric pe care l-am amintit mai sus și permite crearea unei iluzii de sprâncene pline, machiate gradual. Tehnicianul introduce pigmentul în primul strat al pielii apoi îl întinde, astfel încât să le ofere sprâncenelor un aspect estetic deosebit și uniform, asemănător celor proaspăt machiate cu un creion sau fard. Micropigmentarea pudrată a sprâncenelor este potrivită persoanelor care au tenul cu tendință de îngrășare.
Înainte de a începe procesul propriu-zis de micropigmentare, tehniciana realizează o schiță a sprâncenelor tale. În această etapă îi explici specialistei cum îți dorești să arate sprâncenele tale și colaborați pentru a ajunge la un numitor comun, astfel încât rezultatele finale să fie extraordinare.
Anestezia pentru micropigmentarea sprâncenelor fir cu fir se realizează local, sub forma unei creme. Aceasta poate fi reaplicată în cazul în care disconfortul fizic devine prea puternic, însă rareori se întâmplă acest lucru.
Cu ajutorul aparatului electric, tehniciana începe să introducă pigmentul stabilit de comun acord în piele, prin trasarea liniilor fizice. Aceasta va urma conturul prestabilit, adică schița desenată cu ajutorul creionului dermatograf. Procedura poate dura în jur de două ore, în funcție și de complexitatea lucrării și felul în care reacționează pielea.
Micropigmentarea fir cu fir este, în general, un tratament neinvaziv și sigur pentru majoritatea persoanelor. Cu toate acestea, tehnica implică străpungerea primului strat al pielii și, prin urmare, prezintă anumite contraindicațiii:
Această procedură de înfrumusețare ar trebui amânată în aceste condiții deoarece tonusul pielii tale se poate schimba puțin în timpul sarcinii, aspect care poate face dificilă obținerea rezultatelor dorite pe termen lung. De asemenea, este indicat să aștepți până când termini alăptarea bebelușului, deoarece nu s-au realizat suficiente cercetări care să demonstreze că micropigmentarea nu poate dăuna copilului, deși este foarte puțin probabil acest lucru, este ma bine să nu riști. În plus, anumiți hormoni eliberați în organism în perioada alăptării îți vor determina pielea să respingă pigmentul, ceea ce va duce în cele din urmă la dispariția completă a acestora la câteva zile/săptămâni după tratament.
Tratamentul implică utilizarea unei creme anestezice pentru a diminua durerea. Dacă ai alergie la anestezic, la cerere îți putem realiza micropigmentarea fir cu fir fără să îți aplicăm unguentul.
Sângerarea excesivă în timpul ședinței de micropigmentare o poate împiedica pe tehniciană să vadă ce face și poate cauza o retenție deficitară a pigmentului. De asemenea, poate fi periculos și pentru client.
Dacă suferi de diabet, acest lucru poate conduce atât la complicații în timpul procesului de vindecare, cât și la creșterea riscului de infecție.
Orice afecțiune a pielii, precum cele menționate mai sus, pot duce la complicații și pot afecta rezultatele finale pe termen lung ale machiajului semipermanent. Totuși, acest lucru nu înseamnă neapărat că nu poți beneficia de micropigmentarea sprâncenelor, dar trebuie să discutăm în detaliu despre afecțiunea pe care o ai înainte de a trece la orice tratament de înfrumusețare.
Pe lângă acestea, mai pot exista și alte situații când micropigmentarea nu este indicată. Din acest motiv, este deosebit de important să comunici deschis cu tehniciana în privința oricărei afecțiuni medicale, astfel încât să găsiți o soluție adaptată situației tale.
Sursă foto: Beauty Adventure
Micropigmentarea fir cu fir este un procedeu foarte potrivit dacă îți dorești să redai aspectul plin, voluminos și compact al sprâncenelor tale. Pentru a crea un machiaj perfect pentru trăsăturile și structura ta osoasă, tehniciana îți măsoară sprâncenele și le dă o formă adecvată feței tale, astfel încât rezultatul să fie cât mai firesc.
Ședința de micropigmentare durează între o oră și jumătate și două ore. În acest interval este inclusă consilierea, aplicarea cremei anestezice și realizarea dermopigmentării semi-permanente.
Efectele procedurii pot rezista o perioadă de până la doi ani în cazul persoanelor cu tenul uscat sau normal. În cazul tenului cu tendință de îngrășare, machiajul ține aproximativ un an, în funcție de respectarea regulilor de îngrijire. În cazul în care se desprind părți din pigment, rezultatul se poate îndrepta la retuș.
Un alt avantaj important al micropigmentării fir cu fir este posibilitatea de a economisi timp cu machiajul feței. Sprâncenele pot fi dificil de machiat, iar faptul că te trezești cu ele deja aranjate, te poate ajuta să te pregătești mai repede. Mai mult decât atât, nu trebuie să mai cheltuiești bani pe diverse produse de make-up, cum ar fi creioane, farduri sau geluri de fixare pentru sprâncene.
Ulterior realizării micropigmentării sprâncenelor trebuie să respecți câteva reguli de igienă, deoarece structura pielii este mai vulnerabilă în această perioadă. Tehniciana îți va spune tot ce trebuie să știi despre îngrijirea sprâncenelor după tehnica fir cu fir, însă iată și câteva recomandări pentru fiecare etapă a procesului de vindecare:
Odată ce tehniciana finalizează dermopigmentarea sprâncenelor, acestea au un aspect texturat, sunt dense și puțin roșii. Efectele sunt normale și dispar după 1-2 ore de la părăsirea salonului. Este important să eviți umezirea sprâncenelor și să îndepărtezi cu o dischetă din bumbac micile picături de lichid limfatic.
În această perioadă sprâncenele tale se închid la culoare, iar odată cu trecerea zilelor, ele se descuamează. Este important să nu te panichezi, întrucât este o reacție normală a organismului. Reține că nu trebuie să atingi zona tatuată și să nu decojești pielea deoarece poți desprinde părți din pigment. După 5 zile poți umezi zona micropigmentată și chiar să o cureți gentil cu un gel delicat. La nevoie, poți aplica o cremă hidratantă într-un strat subțire pentru tratarea crustelor. Treptat, descuamarea se reduce, iar culoarea sprâncenelor devine mai deschisă și mai rece.
În cazul în care s-au desprins natural toate crustele, poți aplica regulat o cremă hidratantă de două ori pe zi, întrucât procesul de vindecare este aproape complet. Evită să aplici produse cosmetice pe zona sprâncenelor sau în jurul acestora pentru a nu-ți deteriora pielea.
Din a treia săptămâna, vindecarea micropigmentării este completă. Pielea își revine la normal, iar sprâncenele tale au forma, culoarea și densitatea la care ai visat. Poți să îți aplici machiaj dacă îți dorești, iar dacă ai nevoie de retuș, te așteptăm la salon!
Costul ședinței inițiale de micropigmentare a sprâncenelor fir cu fir este de 1300 850 de Lei. După aproximativ o lună, vei reveni pentru o ședință de retuș care costă 350 de lei. Poți descoperi toate tarifele Beauty Adventure aici.
Micropigmentarea fir cu fir este o soluție excelentă pentru persoanele care își doresc o formă clară a sprâncenelor, cu margini simetrice și un contur natural. Te așteptăm în salonul Beauty Adventure pentru recomandări personalizate! Împreună putem găsi cea mai bună tehnică de înfrumusețare pentru tine!
Sursă foto: Beauty Adventure