Machiaj de zi profesional

Ce este machiajul de zi?

Diferența dintre machiajul de zi și cel realizat pentru evenimente deosebite constă în efectul natural pe care cel dintâi îl oferă, în comparație cu efectul mai dramatic și pronunțat al celui de seară. Un make-up artist care se ocupă de look-ul tău pentru zi se va asigura că machiajul rezistă de dimineața până seara, tenul tău este bine iluminat și hidratat, iar culorile utilizate în ceea ce privește fardurile și blush-ul sunt cât mai apropiate de aspectul tău natural. 

Caracteristicile machiajului de zi

Fie că vrei să participi la o ședință foto sau pur și simplu îți dorești să fii frumos aranjată pe parcursul unei anumite zile, machiajul de zi are următoarele caracteristici:

  • machiajul de zi are o bază mai ușoară și nu camuflează imperfecțiunile în exces;

  • fața nu este modelată foarte tare, ci se pune accentul pe anumite zone ale feței preferate de clientă;

  • de obicei, nu se utilizează gene false;

  • paleta de culori este mai naturală;

  • machiajul ochilor nu este atât de intens precum în cazul machiajului de seară sau pentru mirese.

Machiajul de zi în funcție de culoarea ochilor:

Machiaj de zi pentru ochi căprui

Ochii căprui pot fi foarte bine evidențiați prin intermediul nuanțelor pastelate sau foarte deschise precum piersiciu sau crem. Rujul utilizat poate fi ori nude, ori roșu intens, atât timp cât aceasta este singura pată de culoare mai pronunțată de pe față. Eyelinerul negru poate fi inclus în machiajul de zi pentru a intensifica privirea. 

Persoanele cu ochii căprui și părul blond vor fi avantajate de farduri în culori de toamnă: maro, roșu sau chiar violet. De asemenea, ochii pot fi mai bine evidențiați prin intermediul eyelinerului auriu sau argintiu, aplicat în mod subtil. 

Machiaj de zi pentru ochi verzi

Pentru că ochii verzi sunt cei care ies cel mai bine în evidență de la sine, nu este nevoie de culori foarte intense pentru realizarea unui machiaj de zi profesionist. Nuanțele metalice de gri sau argintiu pot pune și mai tare în evidență zona ochilor, pe când rujurile în nuanțe de roz aprins, vișiniu sau cărămiziu pot completa perfect look-ul. Culoarea părului și a tenului joacă un rol extrem de important în alegerea culorilor potrivite, pentru a ajunge la un rezultat echilibrat. 

Machiaj de zi pentru ochi albaștri

Nuanțele neutre sunt cele mai potrivite în cazul persoanelor cu ochii albaștri. Dacă ochii sunt de un albastru deschis, eyelinerul negru poate atrage atenția asupra privirii tale. Maroul cald sau portocaliul în zona ochilor va produce un efect armonios, de asemenea. În schimb, pentru ochii albaștri cu irizații verzi, nuanțele vibrante vor face minuni. Una dintre cele mai des utilizate este roșu corai. Fardurile metalizate sunt ideale pentru ochii albaștri închiși. 

Realizarea unui machiaj de zi

Pregătirea tenului

Pentru a machiajul de zi să reziste, este important ca tenul să fie bine curățat înainte. După eliminarea impurităților, se va aplica o cremă hidratantă, care va contribui la fixarea machiajului. Crema va fi masată în piele până ce va fi complet absorbită. 

Aplicarea fondului de ten, a corectorului și pudrei

Fondul de ten va fi într-o nuanță cât mai similară cu tenul clientei. Produsele speciale pentru machiajul de zi nu încarcă tenul și nici nu îl matifiază în exces. Următorul pas este utilizarea unui baton corector pentru a masca imperfecțiunile, cum ar fi cearcănele sau acneea. Pudra va ajuta la fixarea fondului de ten în piele. De asemenea, tot în această etapă va fi realizat și conturul fin al feței, cu ajutorul bronzerului și iluminatorului. 

Aplicarea fardului și rujului

În funcție de culoarea ochilor, părului și a tenului tău, cât și de preferințele exprimate înainte de a începe procesul propriu-zis, make-up artistul se va ocupa de zona ochilor. Dacă ai optat pentru eyeliner sau gene false, procesul ar putea dura ceva mai mult. După aceea, se va utiliza mascara și se va alege, de comun acord, nuanța potrivită pentru ruj. 

Galerie

imagine

Cât costă machiajul profesional de zi?

Costul unui machiaj profesional de zi este de 300 de lei. Pentru a consulta lista noastră de prețuri apasă aici. 

Make-up artist: Jana Ceban

Jana Ceban a absolvit școala de machiaj Kruger Brent în anul 2007. Cursurile s-au întins pe o perioadă de 10 luni și au inclus informații cu privire la: tehnici pentru machiaj de epocă, machiaj de zi, machiaj de seară, machiaj de mireasă, machiaj de teatru, film și podium, transformări, face și bodypainting. Jana a absolvit un curs specializat în bodypainting și la Barcelona, având o experiență în domeniul make-up-ului de 15 ani. 

A participat la numeroase master-class-uri atât în țară, cât și în străinătate. De asemenea, Jana a participat la concursul Estetica Beauty Awards în anul 2014, unde a câștigat primul loc la machiaj. A fost invitată să fie parte din juriile concursurilor internaționale de machiaj în Italia. 

Jana a lucrat atât cu persoane fizice în ceea ce privește machiajul de zi, de seară, de mireasă sau de Halloween, cât și cu diverse case de producție pentru filme, reclame, proiecte individuale sau emisiuni TV. În unele dintre acestea a realizat transformări de personaje precum ar fi emisiunea “Te cunosc de undeva”. 

Citeste si

Suna acum
Programează-te acum