Laminarea genelor

Ce înseamnă laminarea genelor?

Laminarea genelor reprezintă o procedură cosmetică semi-permanentă ce implică tratamentul genelor naturale cu substanțe chimice pentru a le oferi curbare, nutriție și hidratare. Rezultatul constă într-un aspect de gene mai lungi, mai dese și mai închise la culoare, care durează până la 6-8 săptămâni. Acest tratament a câștigat popularitate în industria frumuseții datorită rezultatelor naturale, timpului redus de aplicare a machiajului și necesității reduse de întreținere, în comparație cu alte metode precum extensiile de gene.                                                

Laminarea genelor se diferențiază de alte proceduri similare prin faptul că nu implică atașarea de gene false sau vopsirea genelor naturale. În schimb, se bazează pe utilizarea unor substanțe chimice care ajută la îmbunătățirea aspectului genelor naturale. Spre deosebire de vopsirea genelor, care are ca scop principal colorarea genelor, laminarea genelor oferă și o curbare, hidratare și nutriție a acestora. În comparație cu extensiile de gene sau liftingul de gene, laminarea genelor este considerată o opțiune mai naturală și mai puțin invazivă.

Procedura pas cu pas

Procedura pas cu pas a laminării genelor începe cu pregătirea genelor. În acest prim pas, se curăță și se demachiază minuțios genele pentru a îndepărta orice reziduuri de machiaj sau impurități. Apoi, se aplică o soluție de degresare pentru a asigura o aderență optimă a soluțiilor laminate.

După pregătirea genelor, se aplică soluțiile de laminare. Procedura continuă cu aplicarea a două soluții speciale: prima fiind soluția de lifting, care ajută la ridicarea genelor pentru a crea efectul de curbare. Aceasta se lasă să acționeze timp de 10-15 minute, în funcție de grosimea și rezistența genelor. Apoi, se aplică a doua soluție, numită fixator, care stabilizează și menține forma curbată a genelor. Aceasta se lasă să acționeze timp de aproximativ 10 minute.

În timpul procedurii de laminare a genelor, se poate realiza opțional și vopsirea acestora. Acest pas constă în aplicarea unei soluții de vopsea pe gene, care se lasă să acționeze timp de 5-10 minute, apoi se îndepărtează. Vopsirea genelor ajută la intensificarea culorii și la accentuarea efectului de volum.

După finalizarea procesului de laminare a genelor, este important să se respecte câteva reguli de îngrijire pentru a menține rezultatele obținute. Printre acestea se numără:

  • evitarea contactului cu apa și aburii timp de 24-48 de ore de la efectuarea procedurii;
  • utilizarea unui ser special de întreținere pentru a menține hidratarea și elasticitatea genelor.

Cui se adresează procedura de laminare a genelor?

Laminarea genelor se adresează unei varietăți de persoane, fiecare cu nevoi și dorințe specifice în ceea ce privește aspectul și îngrijirea genelor. Unul dintre cele mai comune tipuri de persoane care pot beneficia de această procedură sunt cele cu gene drepte și greu de ondulat. Laminarea genelor este ideală pentru aceste persoane, deoarece conferă un plus de curbă și volum genelor naturale, fără a necesita utilizarea zilnică a unui ondulator de gene.

Un alt grup de persoane care pot beneficia de laminarea genelor sunt cele cu gene rare și subțiri. Procedura de laminare a genelor poate fi o soluție potrivită pentru aceste persoane, deoarece acest tratament ajută la întărirea și îngroșarea genelor, oferind un aspect mai plin și mai sănătos.

Laminarea genelor este, de asemenea, o opțiune excelentă pentru persoanele care doresc un aspect natural și durabil. Rezultatele laminării genelor durează aproximativ 6-8 săptămâni, ceea ce înseamnă că această procedură este o soluție de lungă durată pentru genele frumoase și îngrijite. Acest aspect natural și durabil este în contrast cu extensiile de gene, care pot necesita întreținere frecventă și pot arăta mai puțin naturale.

Un alt grup de persoane care pot beneficia de laminarea genelor sunt cele cu alergii sau sensibilități la produsele pentru extensii de gene. Laminarea genelor poate fi o alternativă bună pentru aceste persoane, deoarece procedura implică utilizarea unor soluții mai blânde și mai puțin iritante pentru ochi și piele. 

Beneficiile laminării genelor

Iată avantajele pe care le oferă laminarea genelor în comparație cu alte proceduri similare, cum ar fi extensiile de gene sau vopsirea genelor:

Aspect natural și voluminos

Unul dintre cele mai mari avantaje ale unor gene laminate este aspectul lor natural și plin de volum, fără a fi nevoie de extensii sau gene false. Procedura îndoaie și separă delicat genele naturale, conferindu-le un aspect mai plin și mai atrăgător. Acest rezultat este deosebit de apreciat de persoanele care doresc să își accentueze frumusețea naturală, fără a apela la metode invazive sau artificiale.

Îmbunătățirea sănătății genelor

Laminarea genelor este o procedură mai blândă comparativ cu extensiile de gene, deoarece nu implică lipirea de gene false sau utilizarea de adezivi puternici. Acest lucru ajută la reducerea posibilelor daune și la menținerea sănătății genelor naturale pe termen lung. În plus, soluțiile utilizate în procesul de laminare a genelor conțin ingrediente care hrănesc și fortifică genele, contribuind la aspectul lor sănătos și strălucitor.

Rezultate de lungă durată și întreținere redusă

Laminarea genelor oferă rezultate care pot dura între 4 și 8 săptămâni, în funcție de ciclul de creștere al genelor individuale. Aceasta înseamnă că întreținerea este mult mai redusă în comparație cu extensiile de gene, care necesită reumplere și ajustări periodice. Astfel, persoanele care optează pentru laminarea genelor pot economisi timp și efort în îngrijirea aspectului lor.

Economie de timp și bani

Costul inițial al laminării genelor poate fi similar cu cel al extensiilor de gene, însă laminarea genelor necesită mai puține vizite la salon pentru întreținere și reumplere. Acest lucru înseamnă că pe termen lung, laminarea genelor poate fi o opțiune mai rentabilă și mai convenabilă pentru persoanele care doresc să își îmbunătățească aspectul genelor fără a investi prea mult timp și bani.

Contraindicații pentru laminarea genelor

Chiar dacă laminarea genelor este o procedură populară și considerată în general sigură, există situații în care aceasta nu este recomandată, precum și potențiale riscuri și efecte secundare. Printre contraindicațiile pentru laminarea genelor se numără:

Alergii și sensibilități la produsele folosite

Unele persoane pot avea reacții alergice sau sensibilități la ingredientele din soluțiile de laminare. Din acest motiv, este important să se efectueze un test de sensibilitate înainte de procedură pentru a evita reacțiile adverse.

Afecțiuni oculare sau infecții

Persoanele care suferă de afecțiuni oculare, conjunctivită, blefarită sau orice altă infecție oculară nu ar trebui să apeleze la laminarea genelor până când aceste probleme se rezolvă. Procedura poate agrava aceste afecțiuni sau poate duce la complicații.

Potențiale efecte secundare

Deși majoritatea persoanelor nu întâmpină probleme după laminarea genelor, unele pot experimenta efecte secundare, cum ar fi iritații ale ochilor, roșeață sau disconfort temporar. Este important să se cunoască aceste riscuri înainte de a decide să efectueze procedura.

Cum se întrețin genele laminate? 

Îngrijirea corectă a genelor laminate este esențială pentru a menține rezultatele optime și pentru a prelungi durata de viață a procedurii. După laminarea genelor, este important să eviți contactul cu apa timp de 24 de ore pentru a permite soluțiilor să acționeze în mod corespunzător. Ulterior, pentru a menține sănătatea și aspectul genelor, utilizează un ser de creștere și fortifiere a genelor și evită produsele agresive pentru demachiere. De asemenea, se recomandă periajul regulat al genelor cu o periuță specială pentru a menține forma și aspectul genelor laminate.

Laminarea genelor vs. extensiile de gene

În ceea ce privește durata de viață, laminarea genelor prezintă avantaje față de extensiile de gene. Laminarea genelor durează în medie 6-8 săptămâni, în timp ce extensiile de gene necesită întreținere la fiecare 2-4 săptămâni. Acest lucru înseamnă că laminarea genelor poate fi mai convenabilă și mai puțin costisitoare pe termen lung.

În ceea ce privește aspectul, laminarea genelor oferă un rezultat mai natural, accentuând curbura și volumul genelor naturale. Pe de altă parte, extensiile de gene pot crea un efect mai dramatic și pot fi personalizate în funcție de lungime, volum și stil. Astfel, alegerea între cele două proceduri depinde în mare parte de preferințele personale și de rezultatele dorite.

În ceea ce privește costurile, laminarea genelor este adesea mai accesibilă financiar în comparație cu extensiile de gene. Aceasta se datorează faptului că laminarea genelor necesită întreținere mai rară și implică un proces mai simplu. De asemenea, extensiile de gene pot implica costuri suplimentare pentru întreținerea periodică și pentru înlocuirea extensiilor căzute.

De ce să alegi Beauty Adventure?

În primul rând, expertiza și experiența echipei Beauty Adventure reprezintă un factor esențial în obținerea unor rezultate deosebite. Personalul calificat și experimentat efectuează procedura de laminare a genelor, urmând în permanență cursuri de perfecționare și informându-se despre ultimele tehnici și tendințe din domeniu.

Un alt aspect important este calitatea produselor și echipamentelor utilizate de Beauty Adventure. Salonul nostru colaborează cu branduri de top și se asigură că produsele folosite în procedura de laminare a genelor sunt de cea mai bună calitate, oferind astfel rezultate optime, siguranță și durabilitate pentru clienți.

Abordarea personalizată și orientată către client este esențială pentru a asigura satisfacția maximă a acestora. Beauty Adventure pune accent pe consultările pre-procedurale și pe evaluarea individuală a nevoilor și așteptărilor fiecărui client, astfel încât rezultatele finale să corespundă cu dorințele acestora.

Atmosfera relaxantă și profesională a salonului Beauty Adventure contribuie, de asemenea, la o experiență plăcută și încrezătoare pentru clienți. Spațiul în care se desfășoară procedura este amenajat astfel încât să ofere confort, igienă și un aspect estetic deosebit, garantând o atmosferă calmă și relaxantă.

Care este prețul pentru laminarea genelor? 

Dacă îți dorești să beneficiezi de servicii profesionale de laminare gene, salonul nostru îți pune la dispoziție specialiști cu experiență și produse de foarte bună calitate. Verifică lista noastră de prețuri aici!

Citeste si

Suna acum
Programează-te acum