Secretul pentru a avea sprâncene pline, care să arate complet natural, este microbladingul, o soluție semi-permanentă care te poate determina să nu mai petreci minute bune în fața oglinzii pentru a-ți machia sprâncenele. Datorită tehnicii microblading, poți avea sprâncenele frumoase și arcadele impecabile la care visezi.
În acest articol afli tot ce trebuie să știi despre acest tratament. Descoperă avantajele și dezavantajele sale, cum se desfășoară procedura și cum anume trebuie să-ți îngrijești sprâncenele după microblading, astfel încât să te bucuri de cel mai bun rezultat!
Microbladingul este o tehnică de construcție a sprâncenelor care permite realizarea unor linii naturale, asemănătoare firelor de păr. Scopul este cel de a-ți crea o formă potrivită pentru fața ta, fiind o abordare complet personalizată pentru fiecare client.
Procesul este foarte precis datorită instrumentului folosit. Acesta are o lamă înclinată cu 10-12 ace mici în capăt care aplică pigmenții pe piele. Microbladingul, deși poate fi confundat cu un tatuaj al sprâncenelor, cele două tehnici diferă prin adâncimea la care este introdus pigmentul în piele. La microblading, pigmentul este inserat la nivelul dermului, primul strat al pielii, motiv pentru care acesta se estompează treptat, până când dispare complet. Tatuajul obișnuit se realizează cu ajutorul unei mașini speciale și, în general, este conceput pentru a introduce mai adânc pigmentul în piele.
Tehnica de microblading sprâncene fir cu fir este realizată doar de un specialist, instruit să-ți aleagă cea mai potrivită formă a sprâncenelor pentru forma feței tale. Din acest motiv, poți avea încredere că în urma procedurii, sprâncenele tale arată așa cum îți dorești, sau chiar mai bine.
Acest tratament are o mulțime de avantaje:
este un procedeu foarte potrivit pentru a reda aspectul plin și compact al sprâncenelor tale, oferindu-le mai mult volum;
procesul este foarte puțin dureros în comparație cu micropigmentarea tradițională sau tatuarea sprâncenelor. În plus, tehnicianul care îți realizează microbladingul îți aplică o cremă anestezică local pentru a minimiza durerea;
perioada de recuperare este scurtă după ședință;
atunci când observi că acestea se estompează sau se deschid la culoare, poți realiza o mică intervenție de retuș pentru a le reîntregi, astfel încât să mai reziste mai mult;
poți beneficia de un astfel de tratament la orice vârstă;
odată realizat, nu trebuie să mai cheltuiești bani pe machiaj pentru sprâncene (creioane, geluri, farduri, pensule etc.);
procedura este de lungă durată, între 2 și 3 ani.
Microbladingul este, în general, considerat un tratament neinvaziv și este sigur pentru majoritatea persoanelor. Cu toate acestea, tehnica implică străpungerea suprafeței pielii și, prin urmare, prezintă anumite riscuri, precum posibilitatea apariției unei reacții alergice la pigmenți și a unor infecții cutanate. [1]
Aceste infecții nu sunt atât de frecvente, dar pot apărea dacă instrumentele folosite nu sunt sterile sau dacă pigmenții se contaminează în procesul de introducere în piele. Din acest motiv, este foarte important ca tehnicianul să îți realizeze procedura de microblading în condiții de siguranță și să îți ofere îngrijirile ulterioare de care ai nevoie.
Deși există sute de produse pentru sprâncene pe piață pe care le poți folosi pentru a obține sprâncene definite, pline și cu un aspect natural, machiajul acestora poate dura mult, iar posibilitatea să nu-ți iasă de fiecare dată așa cum îți dorești este destul de mare. Astfel, dacă vrei să te trezești cu sprâncene frumoase și să fii sigură că pigmentul rezistă 24 de ore, zi după zi, atunci procedura de microblading poate fi potrivită pentru tine.
Cu toate acestea, dacă ai pielea uleioasă, un tatuaj vechi pe sprâncene, dacă ești însărcinată sau alăptezi, este recomandat să nu apelezi la o procedură de microblading. În cazul în care ai pielea grasă, pigmentul nu va rezista la fel de bine și riști ca acesta să se deplaseze în direcții nedorite. Cât despre prezența unor tatuaje permanente, tehnicianul nu poate crea linii asemănătoare părului, întrucât pigmentul vechi trebuie inițial îndepărtat. Dacă ești însărcinată sau alăptezi ar trebui să mai aștepți până să-ți faci acest procedeu de înfrumusețare, deoarece aceasta presupune utilizarea unui anestezic local, precum și introducerea pigmentului în piele.
Întregul tratament de microblading pentru sprâncene durează de obicei 2-3 ore și se împarte în două ședințe.
În prima etapă îi comunici specialistului care sunt așteptările tale și ce aspect dorești să le dai sprâncenelor. Pornind de la dorințele tale, acesta creează un șablon bazat pe structura și trăsăturile tale faciale, îți măsoară sprâncenele și le dă forma pe care ați stabilit-o împreună, cu ajutorul unui creion. Apoi, tehnicianul îți evaluează tipul de piele, te întreabă dacă ai afecțiuni medicale și te informează în legătură cu instrumentele și produsele pe care urmează să le folosească. Acest pas durează aproximativ jumătate de oră.
Tratamentul propriu-zis constă în mai multe etape care, de obicei, arată astfel:
Pasul 1: Semnezi un formular de exprimare consimțământ;
Pasul 2: Specialistul pregătește zona din jurul sprâncenelor prin îndepărtarea firelor de păr rebele și curățarea pielii;
Pasul 3: Tehnicianul măsoară și conturează sprâncenele (dacă nu a făcut-o deja) și îți prezintă forma acestora pentru a conveni asupra modului în care vor arăta sprâncenele tale după tratament;
Pasul 4: Specialistul îți acoperă zona sprâncenelor cu o cremă anestezică și o lasă să acționeze 10 - 15 minute sau mai puțin, în funcție de produsul folosit;
Pasul 5: Ți se pregătește pigmentul;
Pasul 6: Tehnicianul începe procedura de microblading propriu-zisă. Dacă simți un disconfort major în această etapă, poți solicita să ți se aplice încă un strat de cremă anestezică;
Pasul 7: Artistul îți curăță sprâncenele și le verifică, astfel încât să fie umplute corespunzător;
Pasul 8: Primești instrucțiunile de îngrijirea sprâncenelor după microblading.
De regulă, perioada completă de vindecare a sprâncenelor este de 3-4 săptămâni. În primele zile culoarea acestora este vizibilă și îndrăzneață. În jurul zilei a patra este posibil să simți o ușoară descuamare sau formarea unor cruste. Fiecare piele se vindecă diferit, însă este deosebit de important să nu îndepărtezi prematur scuamele sau crustele, astfel încât să nu scoți pigmentul din piele sau să-ți produci răni. Pe întreaga perioadă de vindecare trebuie să eviți machierea sprâncenelor și curățarea acestora cu geluri sau apă micelară. În general, te poți bucura de adevărata lor culoare după 30 de zile.
În salonul nostru, pentru microblading, prețul este de 850 de Lei. Vizitează pagina de prețuri pentru a descoperi costurile pentru retușuri sau alte proceduri de înfrumusețare!
În primele 30 de zile după realizarea procedurii este recomandat să nu aplici niciun produs cosmetic pe sprâncene. După trecerea acestei perioade, deși s-ar putea să nu ai nevoie de produse de înfrumusețare, poți folosi fără griji creioane sau geluri de sprâncene dacă îți dorești o culoare mai puternică a acestora.
Așadar, procedura de microblading este o tehnică foarte bună de a-ți înfrumuseța sprâncenele, oferindu-le culoarea și forma potrivită chipului tău. Este important să cunoști atât avantajele, cât și riscurile care pot să apară în urma efectuării acestui procedeu, astfel încât decizia ta să fie una informată, în cunoștință de cauză. Dacă te-ai decis că vrei să beneficiezi ce această tehnică de stilizare a sprâncenelor, te așteptăm în salonul nostru sau completează formularul de pe site, iar noi te contactăm în cel mai scurt timp!
[1] Barhum, Lana. “All You Need to Know about Microblading.” Medicalnewstoday.com, Medical News Today, 30 Nov. 2017, www.medicalnewstoday.com/articles/320200#what-to-be-aware-of. Accesat la 6 Jan. 2023.