Tehnici de micropigmentare ale sprâncenelor: diferențe, avantaje și dezavantaje

Tehnici de micropigmentare ale sprâncenelor: diferențe, avantaje și dezavantaje

Tehnici de micropigmentare ale sprâncenelor: diferențe, avantaje și dezavantaje


Astăzi, poți beneficia de trei tehnici de micropigmentare ale sprâncenelor, printre care microblading, micropigmentare fir cu fir si metoda pudrată a sprâncenelor. Toate aceste proceduri permit efectuarea unui machiaj semnipermanent, însă diferă din punct de vedere al realizării propriu-zise și instrumentelor folosite, a duratei de vindecare, aspectului final pe care îl obții și nu numai. 


În acest articol poți descoperi mai multe informații despre fiecare tehnică în parte, împreună cu avantajele și dezavantajele fiecăreia, astfel încât să o găsești pe cea potrivită pentru tine. 

Tehnica de Microblading sprâncene

Este o tehnică realizată manual de către un specialist, prin introducerea la nivelul pielii a unor microparticule de pigment pentru a construi linii asemănătoare firelor naturale de păr. Această metodă presupune utilizarea unui instrument în formă de stilou, în capătul căruia se regăsesc 10-12 ace mici care aplică pigmenții la nivelul dermului. 

Avantaje

Tehnica de microblading sprâncene are următoarele beneficii: 

• Obții un aspect natural al sprâncenelor

Înainte să ți se realizeze machiajul semipermanent, specialistul îți măsoară sprâncenele și le dă o formă inițială cu ajutorul unui creion. În acest mod poate să găsească cea mai bună formă pentru trăsăturile tale faciale și structura osoasă a chipului tău. După efectuarea procesului, rezultatul este unul natural, iar diferența dintre o sprânceană microbladed și una naturală este aproape insesizabilă. 

• Este rapidă, dar de durată

Ședința de microblading durează aproximativ două ore, iar efectele procedurii pot rezista între 2 și 3 ani, în funcție de tipul tău de piele, stilul de viață și frecvența efectuării retușurilor. Prin urmare, petreci puțin timp în salonul de înfrumusețare, iar rezultatele persistă o perioadă îndelungată. În plus, pigmentul începe să își piardă din intensitate abia după 12- 18 luni. 

• Te ajută să economisești timp și bani

Un alt avantaj major al microbladingului este că îți permite să economisești timp cu machiajul feței. Sprâncenele pot fi dificil de machiat, iar faptul că te trezești cu ele deja aranjate, te poate ajuta să te pregătești mai repede. Mai mult decât atât, nu trebuie să mai cheltuiești bani pe diverse produse de make-up, cum ar fi creioane, farduri sau geluri de fixare pentru sprâncene. 

Dezavantaje

În unele cazuri, microbladingul poate avea următoarele dezavantaje:

• Poți face o alergie la pigment

Deoarece fiecare organism este diferit, există posibilitatea să ai o alergie la pigmentul pe care specialistul îl folosește. Din acest motiv, este important să-i soliciți tehnicianului să-ți facă inițial un test pentru a afla dacă organismul vă este compatibil cu pigmentul.

• Nu este potrivit pentru toate persoanele

În anumite situații, această procedură poate fi incompatibilă cu tine. Dacă ești însărcinată sau alăptezi, este recomandat să nu beneficiezi de acest tratament de înfrumusețare. De asemenea, dacă suferi de diabet, hepatită, hemofilie sau alte afecțiuni, atunci microbladingul nu este potrivit pentru tine. 

• Are un timp de vindecare mai îndelungat

Procesul de vindecare poate dura până la o lună. Din acest motiv, acest procedeu poate să nu fie convenabil pentru tine dacă ai zilnic ședințe importante la birou.

Tehnica de Micropigmentare fir cu fir

Este o tehnică de înfrumusețare care încearcă să redea grosimea, înălțimea și adâncimea firelor de păr specifice sprâncenelor naturale. Se realizează cu ajutorul unui aparat electric, în capătul căruia se află un ac steril. 

Avantaje

Tehnica de micropigmentare fir cu fir prezintă următoarele avantaje:

• Sprâncenele îți sunt desenate fir cu fir

Datorită instrumentului folosit, specialistul trasează fiecare linie în parte, având un control crescut asupra lungimii, grosimii și poziționării acesteia. Astfel, poți obține sprâncene simetrice și dese, mai lungi sau mai subțiri, așa cum îți dorești. 

• Este potrivită pentru persoanele cu ten uscat sau sensibil

Deoarece tehnica presupune crearea unor fire fine, aceasta este mai indicată persoanelor cu tenul uscat, deoarece pigmenții se pot disipa în cazul persoanelor cu tenul gras. 

• Te poți bucura de rezultate pe o perioadă de până la 2 ani

La fel cu microbladingul, micropigmentarea fir cu fir este o tehnică de durată, care rezistă între 6 luni și 2 ani. Timpul de execuție este influențat de rapiditatea tehnicianului și poate dura între 2 și 3 ore. 

Dezavantaje

Ședința de micropigmentare fir cu fir are unele dezavantaje precum:

• După finalizarea sprâncenelor, acestea au o culoare intensă și par mai groase

Dacă nu ești obișnuită cu machierea sprâncenelor sau cu o culoare mai îndrăzneață a acestora, rezultatul imediat după ședință te poate surprinde destul de mult. Cu toate acestea, trebuie să reții că după perioada de vindecare, intensitatea scade substanțial. 

• Poate fi dureroasă și există posibilitatea apariției infecțiilor 

Tehnica de micropigmentare a sprâncenelor este puțin mai dureroasă decât microbladingul. Însă, pentru a reduce disconfortul, tehnicianul îți aplică o cremă anestezică, care ar trebui să reducă durerea la nivelul minim. De asemenea, dacă apelezi la un tehnician neprofesionist, există riscul de infecție a pielii din cauza tehnicii, aparaturii sau pigmenților folosiți. 

• Există unele contraindicații

Printre acestea se numără sarcina, alăptarea, SIDA; HIV, diabet, epilepsie, boli dermatologice sau boli virale în progresie. Este recomandat să discuți cu medicul de familie înainte de această procedură. 

Tehnica de Micropigmentare pudrată a sprâncenelor

Această tehnică se realizează cu același aparat electric pe care l-am amintit mai sus și permite crearea unei iluzii de sprâncene machiate gradual. Tehnicianul introduce pigmentul în derm, apoi îl întinde, astfel încât să obții aspectul unor sprâncene proaspăt machiate cu un fard sau creion. 

Avantaje

Micropigmentarea pudrată a sprâncenelor are următoarele avantaje: 

• Este potrivită pentru persoanele cu tenul gras

Firele trasate în cadrul procedurii de micropigmentare fir cu fir se pot dispersa în cazul în care ai tenul gras. Însă, tehnica de micropigmentare pudrată este ideală pentru tenul cu tendință de îngrășare, întrucât pigmentul poate rămâne mai mult timp pe piele. 

• Se vindecă rapid

Tehnicianul îți inserează acul în piele la o adâncime de până la 1 mm. Din acest motiv, machiajul semipermanent se vindecă rapid și fără durere. 

• Este rapidă

Procedura durează aproximativ o oră și jumătate, fiind mai rapidă decât celelalte două tehnici menționate mai sus. Cu toate acestea, rezultatele durează între 6 luni și 2 ani.  

• Poate camufla eficient golurile sau cicatricile din sprâncene

Sprâncenele îți sunt umplute gradual, dar complet cu pigment, ceea ce permite ascunderea mai eficientă a imperfecțiunilor. 

Dezavantaje

Deși tehnica are beneficii majore, are, totuși, și unele dezavantaje: 

• Nu este potrivită persoanelor fără sprâncene

Dacă îți lipsesc parțial sau complet sprâncenele, atunci această tehnică de micropigmentare nu este recomandată pentru tine, deoarece tehnica presupune crearea unui fundal pentru sprâncenele tale naturale. 

• Pigmentul se poate șterge în diferite locuri

La finalul procedurii, sprâncenele tale arată ca un tot unitar, iar după aproximativ 8 luni pigmentul începe să șteargă, așa cum este normal. Dacă nu mergi la retuș, acestea pot avea un aspect inestetic. 

 

Am prezentat avantajele și dezavantajele celor trei tehnici de micropigmentare sprâncene. Evaluează fiecare procedură în parte în funcție de instrumentele folosite pentru efectuarea machiajului semipermanent, compoziția pigmenților, tehnicilor de tatuare, duratei de vindecare și rezultatelor obținute și alege-o pe cea potrivită pentru tine!


Suna acum
Programează-te acum