Secretele micropigmentării sprâncenelor prin tehnica de powdering

Secretele micropigmentării sprâncenelor prin tehnica de powdering

Secretele micropigmentării sprâncenelor prin tehnica de powdering


Micropigmentarea sprâncenelor prin tehnica de powdering se află în atenția multor persoane, iar acest lucru nu este deloc de mirare. Tehnica modernă de micropigmentare îți poate oferi conturarea perfectă si definită a sprâncenelor prin realizarea unui efect pudrat care rezistă o perioadă îndelungată. În rândurile de mai jos poți descoperi ce este micropigmentarea pudrată, ce beneficii are, cum să te pregătești pentru această procedură de înfrumusețare și care este rezultatul final. Citește în continuare și află secretele micropigmentării sprâncenelor prin tehnica de powdering care te ajută să obții rezultate spectaculoase! 

Ce este micropigmentarea powdering?

Micropigmentarea sprâncenelor cu efect pudrat este o tehnică modernă de tatuaj cosmetic prin care obții un aspect delicat și extrem de subtil al sprâncenelor. Tehnica de umplere se bazează pe introducerea unor micro-puncte de pigment în primul strat al pielii, aplicate în mai multe straturi, pentru a construit treptat o culoare în gradient și o formă definită. 

Tehnica powdering implică folosirea unui aparat electric în vârful căruia se află un număr fix de ace speciale pentru a micro-puncta nuanța potrivită de pigment, în intensitatea dorită de tine. Se folosesc două culori, întrucât tehniciana dorește să creeze un aspect cât mai firesc al sprâncenelor, cu o profunzime a culorii care se estompează de la închis spre deschis. 

Beneficiile micropigmentarii sprâncenelor prin tehnica powdering

Această procedură permite obținerea unor rezultate variate asupra sprâncenelor, în funcție de necesități și dorințe. Iată cate sunt cele mai mari beneficii ale procedurii de față: 

 • este potrivită pentru persoanele cu pielea cu tendința de îngrășare și pori dilatați;
 • este indicată persoanelor cu pielea sensibilă. Tehnica powdering implică realizarea unor incizii mai mici decât în cazul micropigmentării normale, tratamentul fiind perfect pentru cei cu sensibilități cutanate acute;
 • permite umplerea golurilor din sprâncene;
 • rezultatele obținute sunt de lungă durată; 
 • economisești timp, deoarece elimini nevoia folosirii produselor cosmetice;
 • necesită mai puțin timp pentru a fi realizată decât alte tehnici de micropigmentare.
 • obții sprâncene conturate uniform, egale și simetrice.

Descoperă mai multe informații și despre: Tehnici de micropigmentare ale sprâncenelor: diferențe, avantaje și dezavantaje

Secretele micropigmentării sprâncenelor prin tehnica de powdering

Sursă foto: Shutterstock

Alegerea informată a profesionistului care urmează să-ți realizeze micropigmentarea pudrată este  esențială pentru a obține rezultate de calitate si efectul dorit. Este recomandat să alegi un specialist in micropigmentare cu experiență, care are cunoștințe variate, o pregătire temeinică în domeniu si este capabil să îți ofere informații detaliate și recomandări personalizate. În salonul Beauty Adventure o poți întâlni pe Jana Ceban. Aceasta a participat la numeroase master-class-uri în țară și în străinătate, are o experiență în domeniul make-up-ului de 15 ani și lucrează atât cu persoane fizice, cât și cu diverse case de producție pentru filme, reclame, emisiuni TV.

De asemenea, pentru a realiza efectul pudrat al sprâncenelor, se folosește o tehnică specială de aplicare. Profesionistul va trebui sa se concentreze pe conturarea exactă si pe umplerea graduală a sprâncenelor, iar acestea trebuie făcute în mod deliberat și cu multă grijă. 

Este foarte important să se utilizeze materialele adecvate si produse de foarte bună calitate pentru ca rezultatul final să fie perfect. Pigmenții folosiți trebuie să fie potriviți tenului și culorii părului tău, astfel încât să te bucuri de o nuanță care îți îmbracă frumos trăsăturile. Pigmenții trebui să fie testați si fabricați din ingrediente naturale, fără adaosuri chimice. De asemenea, instrumentele folosite de profesionist trebuie sa fie sterilitate si pregătite pentru fiecare procedură în parte. 

Toate aceste elemente reprezintă cheia pentru obținerea unui rezultat excelent. Secretele micropigmentării cu efect pudrat stau, de fapt, în abilitățile și atenția la detalii a tehnicienei și în produsele folosite pentru conturarea sprâncenelor.

Cum te pregătești de micropigmentarea sprâncenelor cu efect pudrat?

Înainte de a începe micropigmentarea sprâncenelor, este important să îți informezi medicul de familie că urmează să îți realizezi o astfel de tehnică de înfrumusețare. Deși este în majoritatea cazurilor sigură, dacă suferi de diabet, probleme cardiace, de piele sau altele, doctorul îți poate recomanda să nu apelezi la o astfel de tehnică. 

De asemenea, pentru a evita orice iritație în zona dermo-pigmentării, asigură-te că respecți următoarele recomandări: 

 • nu îți exfolia tenul cu 2-3 zile înainte de programare;
 • evită orice tratament facial cu 2-3 săptămâni înainte de a-ți face sprâncenele cu efect pudrat pentru a nu compromite stratul exterior al pielii;
 • este indicat să nu te bronzezi cu aproximativ 2 săptămâni înainte de procedură și să eviți arsurile solare, mai ales pe față;
 • evită să îți smulgi firele de păr din sprâncene, să te pensezi, să aplici ceară sau să ți le vopsești înainte cu o săptămâna de începerea dermo-pigmentării.

Aspectul final al micropigmentării sprâncenelor cu efect pudrat

Aspectul final al micropigmentării sprâncenelor cu efect pudrat este de lungă durată, datorită faptului că pigmenți speciali sunt aplicați sub stratul superior al epidermei. Cu această tehnică, obții un efect pudră care asigură o acoperire uniformă, fiind mai puțin susceptibil de a se estompa în timp. Rezultatele pot dura până la doi ani, în funcție de caracteristicile individuale ale pielii fiecărei persoane.

Când vine vorba despre rezultatul final, este important să reții că micropigmentarea cu efect pudrat poate fi o opțiune potrivită dacă nu îți dorești sprâncenele prea groase sau prea stufoase. La finalul ședinței, acestea vor arăta de parcă tocmai au fost proaspăt machiate cu o pudră de sprâncene, iar marginile sprâncenelor vor fi bine definite. În cazul în care îți dorești un aspect mai natural, încearcă microbladingul. 

În concluzie, micropigmentarea sprâncenelor cu efect pudrat imită foarte bine efectul de fard pentru sprâncene, iar dacă îți dorești să obții un aspect conturat și durabil al acestei zone, tehnica poate fi potrivită pentru tine. Machiajul semi-permanent poate fi personalizat în funcție de preferințele și nevoile fiecărei persoane în parte pentru a obține un look perfect adaptat.

Apelează cu încredere la serviciile noastre pentru cele mai frumoase sprâncene pe care le poți avea!


Suna acum
Programează-te acum