Este nevoie de retuș după microblading-ul sprâncenelor?

Este nevoie de retuș după microblading-ul sprâncenelor?

Este nevoie de retuș după microblading-ul sprâncenelor?


Îți dorești sprâncene simetrice, bine definite și iei în considerare microblading-ul? Probabil te întrebi ce presupune această procedură și dacă este necesar un retuș. Pentru a-ți veni în ajutor, ți-am pregătit o serie de informații detaliate despre acest tratament - cum funcționează, când ai nevoie de un retuș și cum se realizează această etapă. Iată ce trebuie să știi înainte de a decide dacă microblading-ul este potrivit pentru tine.

Cum funcționează microblading-ul?

 

Dacă vrei să descoperi ce este microblading-ul și cum te poate ajuta, trebuie să știi că această tehnică semi-permanentă de pigmentare a sprâncenelor se realizează cu ajutorul unui instrument numit microblade. Acesta introduce pigment la nivelul sprâncenelor și creează fire de păr asemănătoare celor naturale, conferind sprâncenelor un aspect mai bogat și mai bine definit.

Procedura de microblading începe cu desenarea formei dorite a sprâncenelor, care trebuie să fie simetrică și cât mai bine proporționată. Apoi, tehnicianul aplică o cremă anestezică pe zona de lucru pentru a reduce disconfortul. După ce anestezicul își face efectul, expertul va începe să deseneze firele de păr în conturul creat până când sprâncenele capătă aspectul dorit.

Apoi, pielea trece printr-un proces de vindecare care durează aproximativ 4-6 săptămâni. În această perioadă, sprâncenele pot rămâne mai închise la culoare, însă se vor estompa treptat. Rezultatele microblading-ului durează în medie între 12 și 18 luni.

De ce este posibil să ai nevoie de un retuș?

Pigmentul introdus în piele se poate estompa treptat, într-un ritm diferit pentru fiecare persoană, în funcție de tipul și culoarea pielii, stilul de viață și îngrijirea post-procedurală. De exemplu, dacă ai o piele grasă sau te expui frecvent la soare, estomparea poate să apară mai rapid.

Totodată, este posibil să ai nevoie de un retuș după microblading, deoarece pot apărea mici zone depigmentate în timpul procesului de vindecare. Un retuș care se realizează de obicei la 30 de zile după procedura inițială ajută la corectarea oricăror imperfecțiuni și la menținerea aspectului sprâncenelor pe termen lung. După această perioadă inițială, este posibil să fie necesare retușuri ocazionale la intervale de 6 luni, 1 an sau mai mult, în funcție de gradul de estompare a pigmentului și de look-ul dorit.

Nu în ultimul rând, dacă îți schimbi stilul sau preferințele în ceea ce privește forma sprâncenelor, este posibil să optezi pentru un retuș în cadrul căruia forma sprâncenelor poate fi ușor ajustată.

Procesul de retuș: pași și durată

Momentul optim pentru retuș este, de obicei, la 4-6 săptămâni după ședința inițială de microblading, când pielea s-a vindecat complet și pigmentului s-a stabilizat în epidermă. Procesul de retușare implică următorii pași:

  • Consultarea cu specialistul - acesta va evalua rezultatele obținute în urma primei sesiuni sau anterior și va discuta cu tine despre eventualele ajustări pe care ți le dorești în ceea ce privește forma, grosimea sau culoarea sprâncenelor;
  • Pregătirea zonei - tehnicianul va curăța și va dezinfecta pielea din jurul sprâncenelor pentru a preveni eventuale infecții, iar dacă este necesar va aplica o cremă anestezică.
  • Selecția culorilor - în funcție de preferințele tale și de aspectul sprâncenelor după sesiunile anterioare, specialistul va alege pigmentul potrivit pentru retuș.
  • Aplicarea efectivă a retușului - tehnicianul va folosi același instrument și aceeași tehnică de microblading pentru a adăuga pigment în zonele care necesită ajustări.

Ședința de retuș durează, în medie, o oră, iar prețul pentru microblading în acest caz variază în funcție de complexitatea ajustărilor necesare și perioada care a trecut de la ședința inițială.

Sfaturi pentru menținerea rezultatelor pe termen lung

Dacă ai optat pentru microblading sau micropigmentare este important să urmezi câteva recomandări pentru ca rezultatele pe care le-ai obținut inițial să se păstreze în timp. Iată sfaturile noastre:

  • Evită expunerea prelungită la soare - dacă îți protejezi sprâncenele de radiațiile solare și eviți bronzatul la solar poți prelungi durata rezultatelor. Folosește produse de protecție solară, ochelari de soare supradimensionați care acoperă sprâncenele sau pălării de soare cu boruri largi;
  • Nu urma tratamente care pot agresa pielea, precum exfolierea, peeling-urile chimice, microdermabraziunea și alte proceduri faciale care pot îndepărta straturile superioare ale pielii din zona sprâncenelor;
  • Evită sauna și piscina în primele săptămâni după procedură, deoarece aceste activități îți pot afecta procesul de vindecare și pot duce la decolorarea pigmentului;
  • Urmează instrucțiunile de îngrijire post-procedură oferite de tehnicianul de microblading pentru a asigura o vindecare adecvată;
  • Curăță-ți și hidratează-ți fața în mod regulat, evitând produsele cu potențial iritant;
  • Respectă programul de retuș recomandat de tehnicianul care a efectuat microblading-ul.

Microblading-ul sprâncenelor îți poate oferi rezultate impresionante, însă este posibil să ai nevoie de retuș după perioada de vindecare sau atunci când pigmentul începe să se estompeze. Pentru o procedură de microblading realizată corect și eficient și pentru retușuri care îți oferă rezultatele pe care le dorești, vizitează salonul Beauty Adventure din București! Specialiștii noștri sunt pregătiți să îți ofere un nou look, alături de recomandările care te vor ajuta să-l păstrezi pe termen lung!


Suna acum
Programează-te acum