Micropigmentarea sprâncenelor în 7 pași

Micropigmentarea sprâncenelor în 7 pași

Micropigmentarea sprâncenelor în 7 pași


Dacă îți dorești sprâncene pline și mai stufoase, procedura de micropigmentare este soluția potrivită pentru tine! Spre deosebire de microblading, care presupune realizarea unui tratament semi-permanent prin tehnica fir cu fir, micropigmentarea te poate ajuta să obții forma dorită a sprâncenelor printr-un aspect pudrat și foarte natural. 


Ce este micropigmentarea?


O deosebire importantă dintre microblading și micropigmentare este faptul că, în cazul celei din urmă se utilizează un aparat electric cu ace, în formă de stilou, care ajută la introducerea pigmenților de culoare în pielea ta. Procedura poate dura între două și trei ore și se adresează tuturor persoanelor care doresc să își modifice intensitatea culorii sau forma naturală a sprâncenelor.

Această metodă de înfrumusețare nu este dureroasă deoarece presupune aplicarea unui anestezic local, iar perioada de vindecare a pielii depinde de la persoană la persoană. Tipul de ten joacă un rol important în rezultatul final și, de cele mai multe ori, este nevoie de câteva ședințe de retuș pentru a ajunge la forma dorită. Cu toate acestea, retușul durează mult mai puțin decât procedura inițială, iar costurile pentru acesta sunt mai scăzute. 


Cum te pregătești pentru micropigmentare?


Există anumite lucruri pe care le ai de făcut înainte de a începe procedeul efectiv de micropigmentare. În primul rând, este important să nu te pensezi timp de câteva săptămâni înainte de programare, astfel încât tehnicianul să poată identifica forma potrivită pentru tine. De asemenea, nu este recomandat să consumi cafea, alcool sau sucuri carbogazoase cu câteva ore înainte de procedură. 

Tehnicianul îți va oferi o sesiune de consultanță pentru a putea stabili împreună forma și pigmentul final pentru sprâncenele tale. Acest lucru presupune realizarea unei schițe cu creionul, care va folosi drept ghid în cadrul procedurii efective. Ia în calcul faptul că nuanța sprâncenelor va fi foarte închisă la început, însă culoarea se va fixa la ceva timp după micropigmentare.   


Care sunt etapele micropigmentării?

Micropigmentarea sprâncenelor în 7 pași

Imaginea poate fi descărcată de aici


  1. Informează-te bine cu privire la salonul pe care îl alegi. Citește recenzii online, întreabă-ți cunoștințele și vorbește direct cu tehnicianul înainte de a programa o astfel de ședință. Este important să ai în vedere toate detaliile necesare înainte de a-ți micropigmenta sprâncenele. Asigură-te că apelezi la un specialist cu experiență în domeniu.

  2. Chiar dacă ai o idee foarte clară asupra sprâncenelor pe care îți dorești să le obții, fii deschisă și la sugestii din partea tehnicienei. Natura meseriei presupune și cunoștințe despre corelarea sprâncenelor cu fizionomia, astfel încât să ajungeți la un rezultat uniform și plăcut din punct de vedere estetic.  

  3. După realizarea schiței asupra sprâncenelor tale, nu uita faptul că ai tot dreptul să soliciți anumite modificări. Tocmai pentru că micropigmentarea este un procedeu care își menține efectele o perioadă îndelungată, este important să fii complet satisfăcută cu rezultatele obținute. 

  4. Când vine vorba despre alegerea pigmenților pentru micropigmentarea sprâncenelor, vei avea de ales între mai multe nuanțe de maro. O culoare intensă îți va intensifica și privirea, însă este important ca aceasta să se potrivească și cu nuanța părului, pentru a crea un echilibru. Ai încredere în tehniciana ta când vine vorba despre acest aspect.

  5. Următorul pas este aplicarea anesteziei locale. Asigură-te că tehniciana poartă mănuși, iar acul utilizat este nou. În funcție de sensibilitatea pielii tale, nu ar trebui să resimți un disconfort prea mare - nici la aplicarea anesteziei, nici în timpul procedurii care va începe. 

  6. Tehniciana va începe introducerea pigmenților în piele cu ajutorul aparatului electric, urmând forma desenului realizat anterior. Acest procedeu poate dura până la 3 ore, în funcție și cât de bine pătrunde pigmentul în piele. La final, vei observa rezultatele, însă acestea nu sunt permanente! Culoarea sprâncenelor tale se va deschide până va ajunge la cea stabilită inițial de comun acord pe parcursul procesului de vindecare.

  7. O a doua ședință de micropigmentare urmează să fie programată la distanță de aproximativ o lună după prima, în funcție și de cum s-a vindecat zona sprâncenelor. În această ședință poți solicita câteva mici modificări în ceea ce privește forma. După aceea, te vei putea bucura de rezultatul final timp de un an sau doi, bazat pe tipul tău de ten. 


Păstrarea rezultatelor micropigmentării depinde foarte mult și de modul în care îți îngrijești sprâncenele în urma acestei proceduri. Este important să eviți înotul, sauna sau activitățile sportive care provoacă transpirație excesivă în primele câteva zile după micropigmentare. De asemenea, nu rupe niciodată cojițele care se formează în perioada de vindecare, deoarece acestea vor cădea în scurt timp de la sine.


În caz contrar, riști să creezi efecte neplăcute și permanente. Din același motiv, este recomandat să nu dormi cu fața în jos în timp ce sprâncenele încă se vindecă. Peeling-urile chimice sau expunerea prelungită la soare trebuie evitate, iar zona sprâncenelor trebuie ferită de bacterii pe cât de mult posibil. 


Citește și articolul nostru despre îngrijirea după procedura de microblading

 

Aceștia sunt cei 7 pași principali ai realizării procedeului de micropigmentare. Apelează cu încredere la profesioniștii de la Beauty Adventure pentru a obține rezultatele pe care ți le-ai dorit mereu!


Suna acum
Programează-te acum