Micropigmentare VS Microblading

Micropigmentare VS Microblading

Micropigmentare VS Microblading


Îți dorești să oferi sprâncenelor tale o nouă formă, însă nu știi ce să alegi dintre micropigmentare și microblading? În acest articol îți vom oferi toate detaliile necesare, astfel încât să iei cea mai potrivită decizie pentru tine. La Beauty Adventure vei avea parte de servicii profesionale indiferent de alegerea ta.

Ce este micropigmentarea?

Deși atât micropigmentarea, cât și microbladingul reprezintă două metode diferite pentru dermopigmentarea semi-permanentă, prima poate fi utilizată atât pentru zona sprâncenelor, cât și pentru conturul ochilor și al buzelor. Este o tehnică la care poți să apelezi atunci când dorești corectarea anumitor imperfecțiuni sau camuflarea cicatricilor. 

Micropigmentarea este, de asemenea, prima tehnică de dermopigmentare care a fost utilizată în România. Ceea ce are în comun cu microbladingul este faptul că ambele constau în utilizarea unor pigmenți în piele cu ajutorul unui ac sau mai multor ace. O diferență importantă este aceea că, în cazul micropigmentării se folosește un aparat electric, nu un instrument manual. 

Principiul care stă la baza micropigmentării este acela de a obține un machiaj de lungă durată, astfel încât să îți poți eficientiza timpul petrecut în realizarea unui make-up zilnic. Culorile care îți vor pune zona feței în evidență sunt introduse cu ajutorul aparatului electric doar în straturile superioare ale pielii, însă efectul poate dura până la doi ani.

Micropigmentare VS Microblading

Sursa foto Freepik  

Ce este microbladingul?

Microbladingul este o tehnică utilizată strict în zona sprâncenelor, care le oferă un aspect natural și de durată. În acest caz, se folosește un aparat manual care arată precum un stilou, înăuntrul căruia se regăsește un mănunchi de ace sub formă de lamă ascuțită. Astfel, se obține un rezultat foarte plăcut din punct de vedere estetic, tocmai pentru că firele naturale de păr pot fi foarte bine imitate cu aparatul utilizat. 

În cazul ambelor proceduri se va efectua o anestezie externă înainte, astfel încât disconfortul fizic să fie minim. Forma sprâncenelor tale va fi redefinită în funcție de preferințe și de trăsături. Acest lucru va fi stabilit în partea de consultanță a ședinței pe care ai programat-o la salon. De asemena, înainte de programare trebuie să știi și care sunt contraindicațiile pentru procedura de microblanding. De exemplu, dacă ai făcut recent un peeling chimic trebuie să aștepți minim două săptămâni înainte de a putea efectua procedura de Microbloading.

O diferență față de micropigmentare o face și efectul imediat pe care microbladingul îl oferă. Durata acestuia în timp se menține între 8 luni și un an și jumătate, în funcție de tipul de ten al fiecărei persoane. 

Ca durată a efectuării procedurii, microbladingul este mai puțin solicitant. Poți obține sprâncenele dorite în mai puțin de o oră și jumătate, pe când micropigmentarea poate dura mai mult de două ore, ca timp de execuție. 


Cum alegi procedeul potrivit pentru tine?

Micropigmentare VS Microblading

Sursa: https://www.freepik.com/free-photo/portrait-cosmetology-procedures-pretty-young-woman-beauty-salon-dermatology-procedure-botox-eyebrows-hands-blue-glows-work-healthcare-therapy-beauty-rejuvenation_10214297.htm#query=microblading&position=3&from_view=search 


După ce ai descoperit noțiunile introductive despre micropigmentare și microblading, există câteva criterii de care să ții cont atunci când vrei să optezi pentru una dintre cele două tehnici. Iată aspectele esențiale pe care să le ai în vedere:

  • Tipul de ten

Când vine vorba despre astfel de proceduri de înfrumusețare, tipul de ten contează foarte mult. Cele mai norocoase sunt clientele cu tenul normal sau uscat. Atât micropigmentarea, cât și microbladingul își vor menține efectele un timp mai îndelungat, iar vindecarea va fi mai rapidă. 

În schimb, micropigmentarea este mai recomandată în cazul persoanelor cu tenul gras sau sensibil. Riscul este acela ca firele de păr tatuate să se îngroașe.

  • Gradul de disconfort fizic suportat

În cazul ambelor proceduri nivelul de disconfort fizic nu este unul excesiv deoarece anterior procedurii se aplică anestezie locală. De asemenea, aceste proceduri sunt efectuate în straturile superioare ale dermului. Trebuie să știi că gradul de durere resimțit atât în cazul micropigmentării, cât și al microbladingului diferă în funcție de sensibilitatea fiecărei persoane în parte. 

Cu toate acestea, în cazul microbladingului, aparatul manual poate fi controlat mult mai ușor de către tehniciană, ceea ce oferă o acuratețe mai mare când vine vorba despre rezultatul final. Există rar cazuri în care apar sângerări, iar acestea se produc în special la clientele cu tenul gras sau sensibil, deoarece pielea încearcă să elimine pigmentul. Soluția potrivită pentru aceste tipuri de ten o reprezintă powderingul

  • Timpul dedicat vindecării

Nu există o diferență semnificativă între cele două proceduri când vine vorba despre timpul în care dermopigmentarea se vindecă. Deseori, microbladingul poate fi mai solicitant pentru clientă, deoarece va fi nevoie să revină pentru câteva ședințe de retușare. În schimb, în cazul micropigmentării, o singură ședință ar putea fi suficientă, în funcție și de cum reacționează pielea. 

Atât micropigmentarea, cât și microbladingul au nevoie de o îngrijire specială în urma realizării procedurii. Vindecarea are loc în funcție de tipul de ten al clientei și de felul în care aceasta își îngrijește sprâncenele. Doar în cazurile în care procedura a fost efectuată mai adânc în piele, procesul de vindecare poate fi unul mai îndelungat. 

 

Ține cont de aspectele pe care ți le-am prezentat și alege cea mai potrivită tehnică pentru nevoile tale. Atât micropigmentarea, cât și microbladingul reprezintă proceduri moderne prin care poți ajunge la look-ul pe care ți l-ai dorit mereu. 



Suna acum
Programează-te acum