Cum să te machiezi corect în funcție de forma ochilor

Cum să te machiezi corect în funcție de forma ochilor

Cum să te machiezi corect în funcție de forma ochilor


Machiajul ochilor poate fi o provocare, dar dacă știi care este forma acestora, atunci îți poate fi mai ușor să alegi tehnica de aplicare și produsele potrivite pentru a-ți pune în valoare trăsăturile. Citește în continuare și descoperă câteva sugestii despre cum să te machiezi corect, în funcție de forma ochilor tăi!


Cum stabilești ce formă au ochii tăi?

Înainte să afli cele mai bune tehnici de machiaj pentru ochii tăi, este important să cunoști câte tipuri de forme există și care sunt caracteristicile acestora:

  • Ochii adânciți în orbite: Adâncimea ochilor face ca osul sprâncenelor să pară mai proeminent, întrucât aceștia sunt mai adânci în craniu și mai mari;

  • Ochii cu pleoape monolid: Sunt denumiți și „ochi asiatici”. La suprafață, aceștia sunt plați și prezintă un pliu subtil sau chiar niciunul;

  • Ochii apropiați: Distanța dintre ochi este mai mică decât lungimea unui singur ochi;

  • Ochii depărtați: Distanța dintre aceștia este mai mare decât lungimea unuia;

  • Ochii rotunzi: Tind să fie egali în înălțime și lățime;

  • Ochi cu pleoapa căzută: La colțurile exterioare, acest tip de ochi prezintă o ușoară coborâre, iar pleoapa este puțin sau deloc vizibilă;

  • Ochi migdalați: Tind să aibă o formă ovală, iar colțurile exterioare sunt ușor îndreptate în sus.

Tehnici de machiaj în funcție de forma ochilor

După ce identifici care este forma ochilor tăi și te asiguri că ai ce îți trebuie pentru un machiaj acasă, urmează să aplici produsele de make-ul, astfel încât să ai un look reușit. Iată cum realizezi machiajul ochilor în funcție de forma lor! 

Machiaj pentru ochii adânciți în orbite

Secretul pentru a scoate în evidență ochii adânciți este să evidențiezi și să luminezi conturul ochiului cu un fard mai deschis. Apoi, aplică gradat un fard negru sau maro închis în pliu și în colțul exterior al ochiului. Pentru a da iluzia unor ochi aflați mai în față, aplică un fard strălucitor în mijlocul și colțul interior al pleoapelor, dar și pe osul sprâncenelor.


Cu același fard negru folosit anterior, conectează colțul exterior al ochilor cu linia genelor inferioare. Dacă ochii sunt foarte adânciți, este preferabil să îți aplici un creion de ochi pe linia apei de culoare bej sau alb. 

Machiaj pentru ochii cu pleoape monolid

Tot ce ai nevoie pentru a pune în lumină ochii cu pleoape monolid este puțin fard și un eyeliner. Începe prin a-ți aplica o bază de make-up, apoi un fard într-o nuanță deschisă pe toată pleoapa. Folosește aceeași nuanță și pe linia genelor inferioare și unește-o în colțul exterior. Poți „trage” fardul spre tâmple pentru a-ți alungi forma ochilor. 


Pleoapele monolid îți oferă o suprafață mare de lucru, astfel poți experimenta cu diferite stiluri de eyeliner. Evită creioanele de ochi groase care se pot estompa sau pierde pe pleoapa superioară. Aplică la final un creion alb pe linia apei pentru a-ți scoate ochii în evidență. 

Machiaj pentru ochii apropiați

De cele mai multe ori, ochii apropiați sunt de dimensiuni mai mici, motiv pentru care trebuie să dai iluzia unor ochi mai mari. Astfel, pentru a realiza un machiaj pentru ochi mici, aplică-ți un fard închis la culoare pe colțurile exterioare, atât în partea superioară, cât și în cea inferioară a ochiului. Scopul este să realizezi un machiaj pentru alungirea ochilor. Tocmai de aceea, este important să eviți culorile închise spre colțul interior al ochiului, pentru a nu da iluzia unor ochi și mai apropiați. 


Poți opta pentru același machiaj ca pentru ochii adânciți în orbite, pe care l-am deschis mai sus, cu mențiunea să începi aplicarea eyeliner-ului din centrul ochiului, nu din colțul interior. 

Machiaj pentru ochii depărtați

După ce aplici baza de pleoape, trasează pe întreaga linie a genelor superioare un creion de ochi negru sau maro. Astfel ochii tăi vor părea că sunt mai apropiați. 


Apoi, folosește un fard de ochi mai închis pe întreaga pleoapă, mai ales spre colțul interior al ochilor. Aplică puțin câte puțin același fard sau unul cu o nuanță mai închisă în colțul interior și estompează-l ușor spre colțul exterior. Încearcă să eviți să-ți trasezi o linie de tuș. La final, aplică un iluminator de la jumătatea exterioară a sprâncenei. 

Machiaj pentru ochii rotunzi

Pentru a echilibra forma ochilor, este recomandat să-ți pui în valoare colțurile exterioare ale acestora. Folosește culori neutre și deschise pe întreaga pleoapă, apoi aplică în jumătatea exterioară a pliului o nuanță mai închisă. Este important să nu cobori fardul închis, ci să-l duci ușor spre tâmplă. 


Pe centrul pleoapei poți folosi un fard strălucitor sau unul mat, dar deschis la culoare. Pe pleoapa este important să eviți aplicarea fardurilor închise pentru a nu rotunji ochii mai mult. 


Cheia unui machiaj pentru ochii rotunzi este linia de tuș, care poate alungi frumos forma ochiului. Când aplici rimelul concentrează-te în principal pe genele de sus.

Machiaj pentru ochii cu pleoapa căzută

Atunci când realizezi un machiaj pentru ochii cu pleoapa căzută este important ca produsele folosite să nu se amestece haotic pe ochi atunci când îi ții deschiși. 


Începe prin a ține ochii deschiși pentru a găsi pliul natural. Apoi, aplică un fard într-o nuanță neutră ușor deasupra acestuia. Același fard în folosești și pe pleoapa inferioară, după care estompează umbrele spre exterior. Pe centrul pleoapei folosește un fard strălucitor pentru a oferi luminozitate ochilor.


În funcție de cât de căzută este pleoapa, îți poți face o linie de tuș ușor alungită sau poți folosi un creion de ochi negru la baza genelor. 

Machiaj pentru ochii migdalați

Dacă ai ochii migdalați, ai la dispoziție foarte multe opțiuni de machiaj. Printre cele mai importante recomandări pe care ți le putem oferi este să îți realizezi o linie de tuș pe linia superioară a genelor și să folosești un creion într-o culoare deschisă pe linia apei pentru a da iluzia unor ochi mai mari. 


Poți experimenta diferite culori, de la roșu la maro, mov sau verde. Dacă vrei un machiaj profesional în București, unul dintre make-up artiștii noștri îți va explica ce culori sunt potrivite în funcție de nuanța ochilor tăi. 


Așadar, există numeroase forme de ochi și s-ar putea să ai una sau o combinație de doua. Este important să testezi diferite tehnici de machiaj pentru a le identifica pe cele care-ți pun cel mai bine frumusețea în valoare. Pentru a afla diferite modalități de aplicare a produselor de make-up și câteva noțiuni fundamentale despre un machiaj, vizitează-ne la salon! 

 

 Suna acum
Programează-te acum