Cum să îți perfecționezi tehnica de pensat? Sfaturi pentru începători

Cum să îți perfecționezi tehnica de pensat? Sfaturi pentru începători

Cum să îți perfecționezi tehnica de pensat? Sfaturi pentru începători


Sprâncenele, prin forma și arcuirea lor, conferă chipului expresivitate. Îngrijite corect, ele pot îmbunătăți semnificativ aspectul feței, de aceea este important să știi cum îți poți perfecționa tehnica de îndepărtare a firelor nedorite din sprâncene.

La Beauty Adventure punem accentul pe analiza fizionomiei clientei, astfel încât să păstrăm armonia vizuală a proporțiilor feței, indiferent de tipul de procedură pentru care optează aceasta. Astăzi, îți oferim o serie de sfaturi și secrete prin care îți poți perfecționa tehnica de pensat dacă ești începătoare, fie că activezi în domeniul cosmeticii, fie că preferi să te aranjezi singură acasă. 

Învață tehnici moderne de pensat

În era în care trăim, tehnologia și moda se schimbă într-un ritm amețitor, iar acest lucru nu se aplică doar la haine sau gadget-uri, ci și în sfera cosmetică. În ultimii ani, industria frumuseții a făcut progrese semnificative, iar cunoașterea și stăpânirea tehnicilor moderne de pensat poate face diferența dacă îți dorești un rezultat perfect. 

Unul dintre cele mai populare și eficiente metode moderne de pensat este threading-ul, o tehnică veche de mii de ani, originară din India, dar care a devenit în ultima vreme tot mai populară. Această tehnică folosește un fir de bumbac pentru a îndepărta firele de păr nedorite, oferind un control mai bun asupra formei sprâncenelor și un rezultat mai precis decât metodele tradiționale. Dacă vrei să te familiarizezi cu această procedură și să descoperi bazele stilizării sprâncenelor, urmează un curs de pensat în cadrul Academiei noastre. 

O altă tehnică modernă și extrem de utilă pentru a realiza un pensat corect, este folosirea unui creion pentru a delimita forma sprâncenelor. Aceasta asigură simetria sprâncenelor și facilitează adaptarea formei în funcție de fizionomie.  

Investește în instrumente de calitate

Investiția în instrumente de calitate este un aspect esențial în procesul de perfecționare a tehnicii de pensat. Utilizarea instrumentelor de calitate inferioară poate duce la infecții sau iritații ale pielii, deoarece acestea pot fi mai aspre și pot provoca răni. De asemenea, ustensilele de calitate sunt mai durabile și mai eficiente, facilitând îndepărtarea firelor de păr nedorite și oferind un rezultat mai precis.

Printre cele mai importante instrumente necesare pentru pensat se numără pensetele profesionale, pieptenele pentru sprâncene și foarfeca specială pentru sprâncene. Penseta profesională este esențială pentru a putea smulge firele de păr cu precizie, fără a provoca durere inutilă sau a deteriora pielea. În timp ce pieptenele pentru sprâncene este folosit pentru modelarea și definirea formei, foarfeca specială pentru sprâncene permite tăierea cu precizie a firelor de păr mai lungi.

Alegerea instrumentelor de calitate poate fi o provocare, însă există câteva criterii care să te ghideze în acest proces. În primul rând, este important să ții cont de materialul din care sunt realizate acestea. De exemplu, pensetele din oțel inoxidabil sunt considerate de înaltă calitate deoarece nu ruginesc și sunt durabile. În al doilea rând, este esențial să identifici instrumentele de calitate prin verificarea reputației brandului și a recenziilor de la alți utilizatori. Instrumentele de calitate pot fi achiziționate de la magazinele specializate în produse cosmetice sau online.

Nu uita că ai nevoie și de o lumină bună, dar și de un pat de cosmetică, în cazul în care te gândești să îți transformi pasiunea pentru frumos într-o meserie. Desigur, pentru a obține un aspect perfect al sprâncenelor, îți recomandăm să te perfecționezi în cadrul unui curs de laminare a sprâncenelor, o altă procedură de înfrumusețare accesibilă și la mare căutare în zilele noastre.

Întreținerea instrumentelor de pensat este la fel de importantă ca și alegerea acestora. Pentru a le menține într-o stare bună pe termen lung, acestea ar trebui curățate regulat cu soluții dezinfectante și depozitate într-un loc uscat pentru a preveni ruginirea. De asemenea, pensetele trebuie ascuțite periodic pentru a-și păstra eficiența și precizia și înlocuite la timp cu unele noi.

Cum să te pensezi acasă ca o profesionistă?

Pensarea sprâncenelor acasă poate fi la fel de eficientă ca și atunci când este realizată de un profesionist, atâta timp cât cunoști tehnica potrivită și ai instrumentele necesare. Acest proces presupune câteva etape esențiale, ce pot transforma o simplă rutină de înfrumusețare într-o adevărată artă.

Primul pas în pensarea sprâncenelor este dezinfectarea pensetei cu alcool pentru a preveni infecțiile, dar și pregătirea sprâncenelor înainte de a începe procesul. Aplicarea unei comprese calde pe sprâncene deschide porii și facilitează extragerea firelor de păr; opțional, poți utiliza și un exfoliant blând care să îndepărteze celulele moarte de pe suprafața pielii, pas pe care îl recomandăm mai ales dacă, după pensat, vei vopsi sprâncenele. Pentru a te descoperi totul despre stilizarea sprâncenelor prin vopsire, alege să urmezi un curs de henna pentru sprâncene

Următoarea etapă necesită cunoașterea și aplicarea corectă a tehnicilor de pensat. Este esențial să identifici punctele de început și de sfârșit ale sprâncenelor, precum și înălțimea arcadelor, urmând linia naturală de creștere a firelor de păr. Îndepărtarea firelor de păr nedorite din zona sprâncenoasă necesită atenție și răbdare. Smulge firele de păr în direcția de creștere, cu o prindere cât mai aproape de rădăcină, pentru a minimiza disconfortul. 

Îngrijirea sprâncenelor după pensare este la fel de importantă ca procesul în sine. Aplicarea unei creme hidratante sau a unui gel calmant poate ajuta la reducerea iritației și a roșeții. De asemenea, este indicat ca, după pensat, să eviți expunerea directă la soare pentru a preveni hiperpigmentarea.

Dacă vrei ca sprâncenele tale să beneficieze de un răsfăț complet, poți solicita o programare pentru serviciul de pensat din cadrul Beauty Adventure. De asemenea, dacă îți dorești să le conferi un efect stilizat de durată, poți opta pentru proceduri inovative precum micropigmentarea sau microbladingul, de asemenea disponibile în cadrul Academiei noastre. 


Suna acum
Programează-te acum