Cum să eviți erorile comune de microblading?

Cum să eviți erorile comune de microblading?

Cum să eviți erorile comune de microblading?


Prin aplicarea manuală a pigmenților la nivelul sprâncenelor, microblading-ul îți oferă sprâncene conturate, bine definite și un look natural. Cu toate acestea, este important ca procesul să se realizeze conform anumitor recomandări pentru ca rezultatele pe care le obții să fie optime și de durată. Dacă vrei să apelezi la această procedură și să te bucuri de un look impecabil, ți-am pregătit câteva sfaturi utile. Iată ce trebuie să ai în vedere!

Alege un artist experimentat

Unul dintre cei mai importanți pași atunci când vine vorba de procedura de microblading este alegerea unui artist experimentat. Acesta trebuie să aibă cunoștințele și tehnicile necesare pentru a realiza sprâncenele potrivite pentru tine. De cele mai multe ori, un artist priceput a trecut printr-o instruire riguroasă, a participat la cursuri specializate și are numeroase ore de practică pentru dezvoltarea abilităților practice.

Experiența îi permite artistului să înțeleagă mai bine formele feței și structura sprâncenelor, să identifice proporțiile potrivite și să creeze o simetrie perfectă. Totodată, acesta va adapta tehnica de microblading în funcție de preferințele și nevoile tale, astfel încât să ajungi la rezultatul dorit și să eviți anumite probleme, precum o formă nepotrivită sau o culoare prea intensă.

De asemenea, un artist experimentat va lucra cu echipament profesional și va respecta protocoale stricte de igienă. Aceste aspecte sunt esențiale pentru ca procedura să se desfășoare în condiții de siguranță și igienă.

Pentru a găsi tehnicianul potrivit, alege un salon cu o reputație și cere-i tehnicianului câteva poze cu lucrările sale de până acum. Astfel, vei putea înțelege mai bine ce rezultate ai putea obține dacă alegi să colaborezi cu specialistul respectiv.

Pregătește-te corespunzător înainte de procedură

Înainte de a te supune unei proceduri de microblading, este recomandat să te informezi în detaliu despre proces, riscuri, rezultate și posibile reacții adverse. Discută cu specialistul pe care l-ai ales despre contraindicațiile procedurii de microblading și asigură-te ca tehnica de înfrumusețare este potrivită pentru tine. De regulă, este important să fii într-o stare bună de sănătate și să nu te confrunți cu infecții sau afecțiuni ale pielii în zona sprâncenelor. Informează artistul de microblading despre orice medicamente pe care le iei sau probleme de sănătate pe care le ai, pentru a evita potențialele complicații. 

Nu uita să-ți întrebi specialistul despre pașii pe care îi va urma, astfel încât să știi la ce te poți aștepta în timpul și după ședința de microblading. De asemenea, discută cu acesta despre forma, culoarea și stilul pe care vrei să le obții, astfel încât rezultatul să fie pe măsura așteptărilor tale. Îi poți arăta poze cu modelele care îți plac și poți cere sfaturi despre ce ar fi potrivit pentru tine. 

Artistul de microblading îți va oferi instrucțiuni specifice pentru a te pregăti pentru procedură, cum ar fi evitarea expunerii la soare sau a băuturilor alcoolice. Este important să respecți aceste recomandări pentru ca procedura să decurgă în condiții optime, iar rezultatele să fie satisfăcătoare.

Respectă recomandările de îngrijire

Îngrijirea sprâncenelor după microblading este foarte importantă pentru ca pielea să se vindece frumos, iar rezultatul final să fie armonios și durabil. Iată câteva sfaturi importante pe care ar trebui să le urmezi:

  • Evită atingerea sau scărpinarea sprâncenelor - în primele zile după procedură, este crucial să lași zona tratată să se vindece. Atingerea pielii poate duce la infecții sau poate perturba procesul de vindecare. Fii foarte atentă să nu zgârii sau să freci pielea, deoarece acest lucru poate afecta pigmentarea și poate compromite forma finală;
  • Nu te expune un timp prelungit la apă și umiditate - în primele două săptămâni, evită băile lungi, sauna sau piscina. Umiditatea excesivă poate afecta pigmentarea și poate încetini vindecarea;
  • Evită utilizarea produselor de îngrijire a feței care conțin ingrediente active cu potențial iritant sau substanțe exfoliante;
  • Protejează sprâncenele de soare - expunerea prelungită la soare poate duce la decolorarea pigmentului și poate afecta rezultatul final al tratamentului. Folosește produse cu factor de protecție solară ridicat sau poartă o pălărie pentru a proteja zona delicată a feței;
  • Evită utilizarea machiajului pe sprâncene - în primele două săptămâni, evită aplicarea de produse de machiaj sau alte produse cosmetice pe sprâncene. Acestea pot interfera cu procesul de vindecare și pot afecta rezultatul final;
  • Poți folosi o periuță pentru a-ți pieptăna și aranja sprâncenele, însă doar după ce pielea s-a vindecat complet.

Programează sesiuni de retuș

După procedura inițială de microblading, este important să programezi sesiuni de retuș pentru a menține aspectul estetic dorit și a prelungi rezultatele. Retușurile ajută la corectarea oricăror imperfecțiuni și la menținerea culorii și a formei perfecte a sprâncenelor. De obicei, sesiunile de retuș se fac la 4-6 săptămâni după procedura inițială, dar intervalul optim poate varia în funcție de particularitățile fiecărui individ.

De exemplu, persoanele care au o piele sensibilă pot necesita mai mult timp pentru a se vindeca în totalitate după procedura inițială. În plus, culorile pot evolua în mod diferit în funcție de tipul de piele și de stilul de viață, ceea ce poate afecta momentul optim pentru efectuarea retușurilor.

Discută cu tehnicianul tău și cere-i mai multe informații despre perioada de retuș ideală pentru tine. Dacă ești în căutarea unui salon de microblading în București, te așteptăm la Beauty Adventure, unde specialiștii noștri sunt pregătiți să îți ofere cele mai bune sfaturi și servicii!

Prin urmare, este important să acorzi atenție alegerii unui artist profesionist, să respecți instrucțiunile de îngrijire și să fii răbdătoare în timpul procesului de vindecare. În plus, comunicarea deschisă și clară cu artistul tău este crucială pentru a obține rezultatele dorite. Dacă urmezi aceste etape și ții cont de sfaturile noastre, vei putea să te bucuri de sprâncene perfect conturate și naturale, care îți vor îmbunătăți aspectul general și încrederea!


Suna acum
Programează-te acum