Cum să aplici corect produsele de machiaj - sfaturi și trucuri de la instructorii de cursuri de machiaj

Cum să aplici corect produsele de machiaj - sfaturi și trucuri de la instructorii de cursuri de machiaj

Cum să aplici corect produsele de machiaj - sfaturi și trucuri de la instructorii de cursuri de machiaj


În lumea machiajului, aplicarea corectă a produselor este esențială pentru a obține un look impecabil și de durată. Acest articol te va ghida pas cu pas în descoperirea celor mai bune sfaturi și trucuri oferite de instructorii de cursuri de machiaj pentru a-ți îmbunătăți tehnica. Vei învăța cum să îți pregătești pielea, să alegi și să aplici baza de machiaj, să conturezi și să iluminezi, să realizezi un machiaj al ochilor și al buzelor de invidiat și să fixezi și întreții machiajul pe parcursul zilei. 

Pregătirea pielii înainte de machiaj

Demachierea corectă este crucială în pregătirea pielii pentru aplicarea machiajului. Îndepărtarea machiajului și a impurităților ajută la prevenirea apariției acneei și la menținerea sănătății pielii. Este important să alegi un produs demachiant adecvat pentru tipul tău de piele și să-l aplici în mod corect, masând ușor până când machiajul și impuritățile sunt îndepărtate. 

Exfolierea pielii este un alt pas important în pregătirea pielii pentru machiaj. Exfolierea ajută la îndepărtarea celulelor moarte și la îmbunătățirea texturii și luminozității pielii. Există două tipuri de exfoliere: chimică și fizică. Exfolierea chimică implică utilizarea unui produs care conține acizi sau enzime care dizolvă celulele moarte ale pielii, în timp ce exfolierea fizică implică utilizarea unui produs granulat care abrasează celulele moarte. Este important să alegi un produs exfoliant adecvat pentru tipul tău de piele și să nu exfoliezi prea des, deoarece acest lucru poate provoca iritații ale pielii. 

Hidratarea pielii este, de asemenea, esențială în pregătirea pielii pentru machiaj. Hidratarea ajută la menținerea sănătății și elasticității pielii și la crearea unei baze bune pentru machiaj. Este important să alegi o cremă hidratantă adecvată pentru tipul tău de piele și să o aplici în mod corect, masând ușor până când este complet absorbită în piele. 

Utilizarea primerului este, de asemenea, importantă în pregătirea pielii pentru machiaj. Primerul ajută la crearea unei baze netede și uniforme pentru machiaj și îmbunătățește durabilitatea și aspectul machiajului.

Alegerea și aplicarea corectă a bazei de machiaj

Alegerea bazei de machiaj potrivite pentru tipul și culoarea tenului este esențială pentru a obține un machiaj natural și uniform. În primul rând, trebuie să identifici tipul de ten (gras, uscat, mixt sau sensibil) pentru a alege o bază de machiaj care să ofere hidratare și să nu agraveze problemele existente ale pielii. În continuare, trebuie să alegi nuanța potrivită pentru culoarea tenului tău, iar pentru aceasta poți folosi culori cauze sau testere de produse de machiaj. Pentru aplicarea corectă a bazei de machiaj, este recomandat să folosești o pensulă sau un burete umed și să aplici produsul de la centrul feței către margini, pentru a obține un aspect uniform.

Tehnici de conturare și iluminare

Pentru a aplica în mod corect produsele de conturare și iluminare, este important să identifici forma feței tale. Cele mai răspândite forme ale feței sunt rotundă, ovală, pătrată, inimă și lungă, și fiecare formă necesită aplicarea produselor în zone specifice pentru a obține un aspect armonios și echilibrat.

Pentru conturare, bronzerul este un produs esențial. Pentru a aplica bronzerul corect, alege o nuanță mai închisă decât tonul pielii și aplică produsul în zonele care necesită adâncime, cum ar fi sub pomeți, pe lateralele frunții, pe lângă aripile nasului și sub maxilar.

Blush-ul este un alt produs important pentru a adăuga culoare și dimensiune feței. Pentru a alege o nuanță potrivită, ia în considerare culoarea pielii tale și aplică produsul pe zona centrală a pomeților, estompând spre tâmple pentru a crea un efect de lifting.

Iluminatorul este un produs esențial pentru a accentua trăsăturile și pentru a obține un aspect luminos și radiant. Pentru a aplica iluminatorul corect, alege o nuanță potrivită pentru tonul pielii și aplică-l pe zonele care necesită luminozitate, cum ar fi partea superioară a pomeților, puntea nasului, arcul lui Cupidon de deasupra buzei superioare și sub sprâncene.

Machiajul ochilor

Alegerea culorilor potrivite pentru machiajul ochilor este esențială pentru a obține un aspect armonios și natural. În general, culorile complementare celor ale irisului vor evidenția ochii și vor crea un contrast plăcut. Pentru ochii verzi, se recomandă tonuri de mov, maro și aurii, în timp ce pentru ochii albaștri se pot folosi tonuri de maro, bej și gri. Pentru ochii căprui, culorile calde, precum maro și bronz, vor crea un efect de profunzime, în timp ce pentru ochii negri se pot folosi culori mai puternice, precum albastru sau violet.

Pentru a aplica fardul de pleoape corect, este important să începi cu o bază de machiaj pentru ochi și să aplici fardul de la baza pleoapei până la arcada sprâncenelor, blenduind bine culorile pentru a obține un aspect uniform. Este important să folosești o pensulă de calitate și să eviți să aplici prea mult produs. De asemenea, poți folosi o nuanță mai deschisă în colțul intern al ochiului pentru a deschide ochii și o nuanță mai închisă în colțul extern pentru a crea un efect de adâncime.

Creionul de ochi și eyelinerul pot fi utilizate pentru a contura ochii și a crea diverse efecte. Există diferite tipuri de creioane și eyeliner-uri disponibile, precum lichide, gel sau creion. Pentru a obține un efect subtil, poți utiliza un creion subțire pentru a contura pleoapa superioară, în timp ce pentru un efect dramatic poți folosi eyelinerul pentru a crea o linie de tip cat-eye.

În ceea ce privește mascara, este important să aplici mai multe straturi subțiri pentru a obține volum și lungime fără a încărca genele. De asemenea, este important să alegi o pensulă de mascara care să se potrivească formei genelor tale. Pentru un aspect mai dramatic, poți utiliza gene false, urmând instrucțiunile pentru a le aplica în mod corect și a crea un aspect natural.

Machiajul buzelor

Pentru a obține un machiaj de buze reușit, este important să alegi nuanța de ruj potrivită în funcție de tonul pielii, culoarea ochilor și părului, precum și de machiajul ochilor. De asemenea, este important să ții cont de ocazie și de lookul dorit. Pentru un look natural, alege o nuanță apropiată de culoarea naturală a buzelor, în timp ce pentru un look dramatic, alege o nuanță mai intensă.

Pregătirea buzelor este esențială pentru un machiaj de buze reușit. Pentru a obține un aspect fin și uniform al rujului, este important să exfoliezi ușor buzele cu un exfoliant special sau cu o periuță de dinți moale pentru a îndepărta pielea moartă. Apoi, aplică un balsam hidratant și lasă-l să pătrundă în buze pentru câteva minute. Acest pas va asigura o aplicare netedă a rujului și prevenirea aspectului crăpat sau uscat.

Pentru a obține buze bine definite și atrăgătoare, este recomandat să folosești un creion de buze într-o nuanță apropiată de ruj pentru a contura forma buzelor. Începe cu arcul lui Cupidon și continuă spre colțurile exterioare ale buzelor. Apoi, umple zona conturată cu ruj, folosind o pensulă de buze sau aplicatorul produsului. Pentru o precizie maximă, aplică rujul în straturi subțiri și estompează marginile cu o pensulă sau cu degetul.

Pentru a adăuga volum și strălucire buzelor, aplică un gloss într-o nuanță complementară sau transparentă peste ruj. De asemenea, este important să eviți aplicarea excesivă în colțurile exterioare ale buzelor pentru a preveni migrarea produsului în afara conturului.

Fixarea și întreținerea machiajului

Aplicarea pudrei de fixare este esențială pentru a menține machiajul intact pe parcursul zilei. Pentru a aplica în mod corect pudra de fixare, se recomandă folosirea unei pensule mari și pufoase, pentru a asigura o acoperire uniformă a feței și pentru a evita aspectul de "masca". De asemenea, este important să insiști pe zona T a feței (frunte, nas și bărbie) și în jurul ochilor, pentru a preveni strălucirea excesivă a pielii.

Spray-urile de fixare sunt o altă opțiune populară pentru a menține machiajul impecabil pe parcursul zilei. Pentru a aplica spray-ul de fixare, se recomandă să ții recipientul la o distanță de aproximativ 30 cm de față, într-o mișcare de "X" sau "T", în funcție de preferințe. Este important să aștepți câteva secunde până când spray-ul se usucă pe față înainte de a atinge sau a aplica alte produse.

Pe parcursul zilei, este posibil ca machiajul să necesite retușuri. Pentru a evita deteriorarea machiajului, se recomandă folosirea unor șervețele absorbante sau matifiante pentru a estompa excesul de sebum, fără a îndepărta produsele aplicate anterior. De asemenea, este util să ai la îndemână un corector compact și un ruj pentru eventuale retușuri ale cearcănelor sau ale culorii buzelor.

De la pregătirea pielii înainte de machiaj, alegerea și aplicarea bazei de machiaj, tehnici de conturare și iluminare, machiajul ochilor și buzelor, până la fixarea și întreținerea machiajului, aceste informații te vor ajuta să obții un aspect natural, uniform și atrăgător. Te așteptăm la salonul Beauty Adventure, unde profesioniștii noștri îți pot oferi lookul la care ai visat mereu!


Suna acum
Programează-te acum