Ce să faci după micropigmentare - Retuș și Întreținere

Ce să faci după micropigmentare - Retuș și Întreținere

Ce să faci după micropigmentare - Retuș și Întreținere


După ce ți-ai micropigmentat sprâncenele, păstrarea rezultatelor depinde doar de tine! Există câteva recomandări pe care trebuie să le urmezi pentru a te asigura că pigmentul va ajunge la intensitatea dorită, iar sprâncenele tale vor arăta exact așa cum ți-ai dorit. Te invităm să parcurgi acest articol pentru a descoperi mai multe detalii despre procesul de îngrijire după micropigmentare. 


În ce constă micropigmentarea?


Micropigmentarea sprâncenelor se împarte în două tehnici distincte: micropigmentare fir cu fir și powdering. Prima tehnică este ideală pentru persoanele care au tenul uscat sau normal, în timp ce a doua este potrivită celor cu tenul gras sau sensibil. Ambele tehnici au la bază introducerea unui pigment în piele cu ajutorul unui aparat electric pentru a intensifica privirea și a obține forma dorită a sprâncenelor pentru o perioadă îndelungată. 


Acest procedeu de înfrumusețare se adresează oricărei persoane care dorește să aibă sprâncene bine conturate, fără a mai fi nevoie să utilizeze machiaj pentru a obține efecte similare. Avantajul constă în faptul că te vei putea bucura de rezultatele obținute până la doi ani. Apelează la Beauty Adventure dacă ești în căutarea unui salon de micropigmentare sprâncene în București!


Cum să îți îngrijești sprâncenele după micropigmentare


Această tehnică de dermopigmentare semi-permanentă va avea efecte similare cu cele ale unui tatuaj obișnuit asupra pielii tale, în sensul în care se va forma o crustă, iar procesul de vindecare se poate întinde pe parcursul a două săptămâni. De aceea, este recomandat să te întorci la salon pentru o ședință de retuș, în care pigmentul va fi fixat în piele. 


Iată ce trebuie să ai în vedere după ce ți-ai micropigmentat sprâncenele:


  1. Niciodată nu îndepărta coaja formată


După cum îți spuneam, este perfect normal ca în zona sprâncenelor să se formeze o coajă în urma procesului de micropigmentare. Chiar dacă vei simți mâncărimi sau cojițele vor arăta inestetic, este esențial să le lași să cadă singure. Astfel, te asiguri că nu creezi goluri între firele de păr naturale. 


De asemenea, ia în considerare faptul că la început pigmentul va avea o culoare mult mai închisă decât cea la care te așteptai. Pe măsură ce procesul de vindecare are loc, intensitatea acestuia se va regla și vei ajunge la nuanța stabilită împreună cu tehniciana. Acest lucru se întâmplă după căderea naturală a cojițelor. 

 

  1. Evită contactul cu apa în urmatoarele 2 saptamani


Zona sprâncenelor trebuie protejată complet de umiditate în primele două saptamani după realizarea procedeului. În special apa cu clor sau apa sărată pot interacționa într-un mod negativ cu pigmentul ce tocmai ți-a fost introdus în piele. Un mod de a face acest lucru este să te speli pe cap la un salon sau să soliciți ajutorul unei persoane apropiate astfel încât stropii de apă să nu ajungă în zona ochilor. 


Este de la sine înțeles că mersul la piscină sau la sauna este total interzis în timpul procesului de vindecare a sprâncenelor. 


  1. Nu aplica produse cosmetice pe sprâncene


Indiferent de felul în care arată sprâncenele tale înainte de căderea cojițelor, lasă această zonă a feței să se vindece de la sine! Nu utiliza uleiuri de îngrijire sau produse de machiaj asupra lor și nici săpunuri pentru curățare în speranța că astfel coaja va cădea mai repede. Fiecare organism se vindecă într-un fel propriu, așa că este esențial să nu interferezi în niciun fel cu acest proces. 


  1. Utilizează crema recomandată de tehnician


Fiecare tehnician va recomanda utilizarea unei creme special concepută pentru vindecarea sprâncenelor. Aceasta va fi aplicată de câteva ori pe zi cu ajutorul unui bețișor cu vârf de bumbac sau cu degetul, prin mișcări lente și fine. Utilizează această cremă exact așa cum ai fost instruită de la salon și nu aplica produsul în exces. Rolul cremei este acela de a menține zona hidratată și va fi recomandată în funcție de tipul de ten al clientei. 


  1. Evită transpirația excesivă 


Dacă îți place să practici sport frecvent, să mergi la sală sau să efectuezi anumite antrenamente solicitante, este momentul să pui aceste activități pe pauză în timp ce sprâncenele tale se vindecă. Transpirația excesivă va ajunge cu siguranță în zona sprâncenelor, ceea ce va avea un impact negativ asupra procesului de vindecare. 


Totodată, sauna trebuie evitată în această perioadă, din aceleași considerente. Nu în ultimul rând, transpirația poate fi produsă în mod natural de expunerea la soare atunci când ne aflăm în timpul sezonului cald. Protejează-te cu ajutorul pălăriilor și ochelarilor de soare și rămâi la umbră în perioadele caniculare ale zilei. Ține cont de sfaturile de îngrijire pe care ți le-am oferit și așteaptă răbdătoare ca sprâncenele tale să se vindece în mod natural. Nu lăsa ca prețul pentru micropigmentarea sprâncenelor să fie plătit în van, ci pune în aplicare tot ce îți stă în putință pentru o vindecare completă și corectă!


Suna acum
Programează-te acum