Vrei o schimbare de look? Micropigmentarea, microbladingul și tatuajul cosmetic reprezintă proceduri de înfrumusețare care îți pot oferi sprâncene simetrice, cu o formă perfectă pentru fizionomia ta.
Deși aceste tehnici au anumite similarități, fiecare este potrivită în anumite situații, întrucât rezultatul se comportă diferit în timp. În acest articol afli pe larg diferențele dintre cele 3 tipuri de procedee, avantajele, dezavantajele lor și ce să alegi în funcție de nevoile și așteptările tale.
Micropigmentarea fir cu fir presupune trasarea unor linii fine cu ajutorul unui aparat electric cu scopul de a imita aspectul firelor de păr. Tehnicianul folosește un pigment asemănător culorii părului tău și execută mici incizii la nivelul dermului pentru a da forma sprâncenelor.
Procedeul durează în jur de două ore, iar imediat după terminarea acestuia, zona sprâncenelor este puțin iritată și are o culoare mai intensă decât te-ai putea aștepta. Perioada de vindecare variază în funcție de fiecare persoană și poate dura până la maximum 30 de zile, timp în care poți observa descuamarea pielii și formarea unor cojite, acesta fiind răspunsul normal al sistemului imunitar la particulele de pigment. După finalizarea perioadei de vindecare, culoarea sprâncenelor este cea pe care ai stabilit-o împreună cu specialistul.
se pot camufla imperfecțiunile de la nivelul sprâncenelor, cicatrici, escare, goluri, urme de la acnee etc;
obții sprâncene simetrice;
se folosesc pigmenți naturali, care se absorb în organism după o perioadă;
pigmentul nu influențează creșterea firelor de păr;
rezultatul este natural;
este potrivită persoanelor cu tenul uscat sau normal.
nu este recomandată persoanelor cu tenul gras;
rezultatul ține aproximativ un an și jumătate, în funcție de îngrijirea pe care o acorzi sprâncenelor. După această perioadă, poate fi nevoie să mergi la retuș pentru a reumple forma sprâncenelor;
în timpul perioadei de vindecare se pot elimina mici părți din pigment.
Sursă foto: Beautyadventure
Este o procedură de machiaj semipermanent relativ nou apărută în saloanele de înfrumusețare, foarte asemănătoare cu micropigmentarea sprâncenelor, care presupune trasarea unor fire hiperrealiste. Deși nu există diferențe semnificative între micropigmentare și microblading, doar micropigmentarea se poate efectua și în alte zone ale feței, precum buze sau ochi.
Pentru a efectua procedura de microblading, tehnicianul introduce pigmentul la nivelul epidermei. Acesta se stabilizează în cursul unei luni, iar rezultatul durează în jur de 2 ani și jumătate sau 3 ani, în funcție de tipul tău de piele și modul în care îți îngrijești sprâncenele.
Instrumentul folosit pentru trasarea liniilor este asemănător unui stilou, iar în vârf are un mănunchi de ace sub formă de lamă. Înainte de procedură ți se aplică o cremă anestezică, iar tehnica în sine nu durează deloc mult.
tehnica se poate realiza într-o oră, o oră și jumătate;
este puțin dureroasă;
rezultatul poate rezista până la 3 ani;
se obține un rezultat natural, asemănător sprâncenelor naturale;
pigmenții folosiți sunt stabili.
nu este recomandat persoanelor cu tenul gras;
pielea poate să sângereze în cazul în care tehnica de introducere a pigmentului este necorespunzătoare.
Dacă îți dorești să afli cât costă microbladingul sprâncenelor, prețul acestora îl poți afla pe pagina noastră, în secțiunea „Prețuri”. De asemenea, acolo regăsești tariful și pentru micropigmentare, retușuri, extensii și laminare gene și machiaj.
Tatuajul sprâncenelor este asemănător cu orice alt tatuaj. Artistul tatuator folosește un ac de tatuaj umplut cu cerneală și conectat la o sursă de energie. Acul pătrunde în mod repetat în piele cu o mișcare rapidă de lovire pentru a aplica cerneala în straturile mai profunde ale dermului.
Tatuajul este permanent, însă culorile se pot decolora și liniile se pot estompa în timp. Culorile pe bază de negru-maroniu tind să se estompeze până la un albastru-verde, iar culorile pe bază de maro mediu-deschis tind să se estompeze până la un roșu-portocaliu.Odată ce ți-ai făcut un tatuaj pe sprâncene, acesta este foarte greu, dacă nu chiar imposibil de îndepărtat.
Dacă ești în căutarea unei corecții permanente, această opțiune poate fi cea câștigătoare. Dar, nu te aștepta la rezultate cu aspect natural. Din cauza faptului că pigmentul este introdus până în hipoderm, șansele ca acesta să se extindă și să capete un aspect nenatural cresc.
obții sprâncene pline de volum, structurate, iar rezultatul este de durată;
este mai accesibil;
economisești timp și bani, deoarece machiajul permanent nu are nevoie de retuș;
există diferite tehnici care îți pot asigura un aspect cât mai natural al sprâncenelor.
poate fi mai dureros decât micropigmentarea sau microbladingul;
nuanța pigmentului se poate schimba în timp;
machiajul permanent poate provoca reacții alergice sau infecții ale pielii;
perioada de vindecare este mai îndelungată.
Sursă foto: Shutterstock
Procedurile diferită din punct de vedere al execuției, a instrumentelor și pigmenților folosiți, a perioadei de vindecare, a costurilor și, cel mai important, a rezultatelor obținute. Micropigmentarea și microbladingul permite crearea unor linii fine, extrem de asemănătoare firelor de păr, în timp ce tatuajul cosmetic presupune umplerea formei sprâncenelor.
Pigmenții pentru micropigmentare sunt organici sau anorganici, într-o varietate de culori. Chiar dacă aceștia se estompează treptat și devin mai deschiși la culoare, tonul rămâne același. Acest lucru se întâmplă deoarece pigmenții sunt special concepuți pentru a se estompa într-o versiune mai deschisă a culorii folosite, astfel încât să te poți bucura de un aspect natural.
Pentru tatuarea sprâncenelor se folosește cerneală de tatuaj. Cerneala diferă foarte mult de pigment prin modul în care se estompează în timp. Pe măsură ce cerneala de tatuaj se estompează, aceasta dezvoltă adesea o nuanță de culoare albastru-verzui, în special în jurul marginilor tatuajului.
De asemenea, micropigmentarea se realizează cu ajutorul unui aparat electric la nivelul epidermei și cel mult a dermei, în timp ce tatuajul ajunge până în stratul profund a pielii. Aceste practici cauzează leziuni diferite ale pielii, procesul de recuperare fiind mai rapid în cazul machiajului semipermanent.
Microbladingul permite crearea unui rezultat final mai natural în comparație cu tatuarea sprâncenelor, care are ca rezultat sprâncene care par "desenate" și plate. Acest lucru se explică prin faptul că tehnica de microblading produce linii individuale asemănătoare părului, identice cu tiparul de creștere a firelor din jurul sprâncenelor.
După cum observi, atât micropigmentarea fir cu fir, microbladingul, cât și tatuajul cosmetic au avantaje și dezavantaje. Informațiile din acest articol te pot ajuta să iei decizia potrivită pentru tine. Odată ce te-ai hotărât asupra tehnicii pe care o dorești, apelează la un tehnician de încredere care îți poate desena sprâncenele la care visezi.