Alegerea corectă a culorii sprâncenelor

Alegerea corectă a culorii sprâncenelor

Alegerea corectă a culorii sprâncenelor


Sprâncenele au fost și sunt unul dintre cele mai controversate subiecte de-a lungul timpului, în special pentru că forma, culoarea și grosimea acestora au fost dezbătute și schimbate odată cu trecerea anilor. Dacă în trecut trendurile dictau o nuanță închisă, atât femeile cât și bărbații apelau la diverse tehnici menite să schimbe culoarea acestora. Odată ce moda s-a schimbat, au devenit populare sprâncenele foarte subțiri, trend urmat de cel al sprâncenelor groase, nepensate. 


În prezent, se poate spune că a fost găsită o cale de mijloc, deoarece experții în frumusețe au încurajat un aspect cât mai natural, dar îngrijit. Astfel, sprâncenele au început să fie pensate în așa fel încât să fie îndepărtate doar firele de păr în exces. În ceea ce privește culoarea pe care ar trebui să o aibă, cea naturală s-ar putea, de foarte multe ori, să aibă nevoie de mici ajustări. 


Pentru a alege o nuanță potrivită pentru sprâncene tale, trebuie să iei în considerare mai mulți factori. Aceștia au legătură atât cu nuanța naturală a podoabei tale capilare, cât și cu cea a tenului și a vopselei de sprâncene. Iată cum ar trebui să privești lucrurile pentru a obține rezultatele potrivite în funcție de:

Culoarea părului 

Indiferent care este nuanța cu care te-a înzestrat mama natură sau dacă ai ales să faci o schimbare în ceea ce privește culoarea părului tău, aceasta va influența în mod direct și aspectul final al sprâncenelor tale. Ia în considerare că aspectul final ar trebui să fie unul cât mai plăcut ochiului, astfel încât să atragă atenția prin naturalețea sa, nu printr-un ton strident sau contrastant.

Brunete

Se spune de foarte multe ori că nuanța sprâncenelor ar trebui să fie puțin mai închisă decât cea a părului. Experții în frumusețe au demontat acest mit de-a lungul anilor, deoarece persoanele cu părul închis la culoare ar trebui să opteze pentru o culoare mai deschisă cu unul sau două tonuri decât cea a podoabei capilare. 


Prin urmare, brunetelor le sunt recomandate nuanțele de maro închis, iar aici variantele sunt multiple. Dacă nu știi ce să alegi, poți opta pentru micropigmentarea sprâncenelor și tehnicianul te va ajuta să optezi pentru culoarea potrivită ție. 

Șatene și roșcate

Fiind considerate unele dintre cele mai norocoase în ceea ce privește alegerea culorii sprâncenelor, șatenele și roșcatele pot opta pentru aceeași nuanță ca a părului, indiferent că aceasta este naturală sau obținută prin vopsire. Unele dintre cele mai indicate sunt subtonurile de arămiu și ciocolatiu. 

Blonde

Persoanele cu păr blond se pot juca în ceea ce privește culoarea sprâncenelor. Regula pe care trebuie să o iei în considerare dacă te bucuri de o podoabă capilară blondă este să alegi unul sau două tonuri mai închise decât părul. Optează pentru o ședință de pensare ca să îndepărtezi excesul de păr și alege nuanțe de gri sau maro deschis pentru a accentua natural sprâncenele. 

Alte culori 

Dacă ai optat pentru o culoare a părului mai îndrăzneață, precum roz, mov sau turcoaz este indicat să te orientezi spre o nuanță cât mai naturală a sprâncenelor. În aceste cazuri, nuanțele de maro pot fi unele dintre cele mai potrivite. 


Alegerea corectă a culorii sprâncenelor

Sursa: Shutterstock

Culoarea tenului 

Fiind un aspect neglijat de foarte multe ori, nuanța tenului este importantă pentru alegerea corectă a culorii sprâncenelor. Aceasta va contribui, alături de cea a podoabei capilare, de obținerea unui rezultat armonios și plăcut din punct de vedere estetic. 


Spre exemplu, dacă ai tenul foarte deschis la culoare, sprâncenele negre sau maro închis s-ar putea să creeze un contrast prea mare, chiar dacă aceste nuanțe se potrivesc cu părul tău. Ca să obții un efect cât mai natural, poți încerca procedura de powdering pentru sprâncene, care se potrivește tuturor persoanelor. 

Subtonul vopselei de sprâncene 

Multe persoane neglijează faptul că orice vopsea are un subton cald sau rece. Din acest motiv, deși nuanța aleasă poate fi cea potrivită, rezultatul se poate altera după câteva zile, când intensitatea produsului folosit se domolește. Ca să nu ai surprize neplăcute este recomandat să apelezi la o clinică specializată în stilizarea sprâncenelor, pentru a obține un rezultat profesional. 

 

Alegerea nuanței sprâncenelor ar trebui făcută luând în considerare mai mulți factori. Printre aceștia se numără atât culoarea părului, cât și cea a tenului. În cazul în care ai podoaba capilară șaten închis sau brunet, cel mai probabil ți se potrivește un subton mai deschis pentru sprâncene, situație valabilă în mod invers pentru persoanele cu păr blond. 


Suna acum
Programează-te acum